Fietsknippen ook aan banden gelegd in Den Haag?

Je fiets kwijtraken, het gebeurt vaker dan je lief is. Hij wordt gestolen, of … de gemeente Den Haag neemt hem mee voor je. Staat-ie niet op de juiste plek, dan is het van *knip* en op naar het Fiets Depot. Aan dit soort barbaarse praktijken komt nu waarschijnlijk een einde. Gemeenten mogen van de rechter niet langer zonder waarschuwing fietsen weghalen.

In het geval van hinder moet de gemeente eerst een label aan de fiets hangen, zodat de eigenaar zelf de gelegenheid heeft zijn fiets elders te stallen. Hiervoor krijgt hij dan een redelijke termijn, bijvoorbeeld 24 uur. Dit meldt de Volkskrant.

Als je voortaan het busje op de foto ziet, kun je als Haagse fietsbezitter iets rustiger ademhalen. NB: Dit is uiteraard geen oproep om overal je tweewieler maar neer te kwakken.

 

, , , ,

3 Responses to Fietsknippen ook aan banden gelegd in Den Haag?

 1. pieter juli 29, 2011 at 10:59 am #

  misschien weten een heleboel fietsers het niet maar het stallen van je fiets bij een bewaakte fietsenstalling op bijvoorbeeld het Buitenhof kost voor een hele dag maar 20 centjes. Van mij mogen alle neergekwakte fietsen in de buurt van zo’n stalling dezelfde dag nog weggehaald worden.

  • Maup juli 29, 2011 at 11:39 am #

   Ik vind de fietsenstalling op het Buitenhof een verschrikkelijk lelijk iets. Het ontsiert het hele plein! Die lelijke grijze schotten… maar ja, die fietsen moeten ergens staan, en ja, 20 cent is niet veel… Maar,
   Ben je wel eens bij CS geweest. Die fietsenstalling is echt een ramp. Lees ook Arnoud’s gerelateerde bericht: Fietsenflat Den Haag CS is flut.

   http://hofstijl.nl/2011/06/20/fietsenflat-den-haag-cs-is-flut/

   • pieter juli 29, 2011 at 12:24 pm #

    dat die fietsenstalling op het buitenhof een afschuwelijk ding is, daar zijn we het hartgrondig over eens. Maar hij staat er nou eenmaal, dus gebruik hem dan ook en smijt niet je fiets tegen de banken en bomen voor de McD. De fietsenflat bij het CS ken ik niet, zal er eens een kijkje gaan nemen. Mijn punt was eigenlijk dat waar fietsenstallingen zijn die ook gebruikt moeten worden. Goed (nou ja, eigenlijk slechdt) voorbeeld is de situatie rondom de bibliotheek op het spuiplein. Je kunt er niet naar binnen van de in de weg staande en liggende fietsen terwijl de fietsenstalling om het hoekje praktisch leeg staat.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag