De Haagse Straatkunst gedocumenteerd?

akbarsticker

foto: Meneer De Braker / creatieve commons BY-NC-SA

Wie Parijs zegt, zegt Space Invader. Wie Londen zegt, zegt Banksy. Wie Den Haag zegt, zegt…

Tja wie eigenlijk? Capitano? En Napaku natuurlijk, maar die is dood. Den Haag graffiti, we zien het overal maar wat is de geschiedenis erachter?

Gisteren had ik het er nog met Meneer de Braker over. Meneer is overduidelijk een grotere kenner op dat vlak dan ik. Maar alletwee worden wij blij van straatkunst. Een mooie sticker, stencils, spuitwerk, en niet te vergeten: het mooie houtwerk van Streetfleet.

Het werpt ook mooie discussies op want sommige mensen vinden dat het niet zou moeten mogen. Een mega grote advertentie die ons prachtige rijksmonument De Volharding voor de helft afdekt mag wel, maar graffiti mag niet. Smaken verschillen. Ik ga graag naar musea maar wat er buiten op straat te vinden is vaak mooier, rauwer en veel meer van deze tijd.

Het zou zo maar een serie kunnen worden hier op Hofstijl, De Haagse Straatkunst gedocumenteerd. Ben je bekend met die scene en wil je Hofstijl helpen met het documenteren, meld je dan! Mail ons op redactie@hofstijl.nl.

, , ,

4 Responses to De Haagse Straatkunst gedocumenteerd?

 1. karin r. juli 31, 2011 at 10:57 am #

  soms denk ik: als we bij die spuiters in huis alles creatief zouden bespuiten zouden ze er ook niet blij van worden. maar soms laat het me ook glimlachen en vaak is het echt mooi. check:

  smile!

  gisteren gespot bij Hofje van Nieuwkoop.

  • Raaphorst juli 31, 2011 at 11:28 am #

   In huis is een ander verhaal, maar de straat? Van wie is de straat? Van de staat, van een rijk grondbezitter, van de koning, van de huidige bewoners, van de 1e bewoners?

   Wie zorgt voor het straatbeeld? De architecten, het stadsbestuur, de bewoners, de koning?

 2. Bas Gezelle juli 31, 2011 at 12:03 pm #

  Wat @marco zegt. Het publieke domein terug veroveren.
  Te gek initiatief.

 3. Roel augustus 3, 2011 at 8:15 pm #

  Zal Rene van de WALL KRUSH CREW weer eens vragen of hij iets wil.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag