GeFlickr in Haagsche Kopjes

Als er één Haagsche kop bestaat, is dat wel die van de Haagse Nachburgemeester René Bom ook wel De Haagsche Bom genoemd. En dat verklaart meteen de naam Haagsche Kopjes als locatie voor de foto-expositie van Ditisdenhaag.nl van Flickr fotograaf De Snor, alias van Martijn Piët. Zelfs de lieflijke(!) stem van de Bom komt nauwelijks uit boven het feestgedruis van de massaal toegestroomde Ditisdenhaag fans.

‘Toet La Hee’ is aanwezig als het rauwe stemgeluid de feestende meute een ogenblik tot de orde roept. Zelfs het lekker swingende jazz ensemble kan even op adem komen als de Bom uitlegt waar het hier tot 24 september 2011 om gaat. De Snor exposeert een selectie van zijn ‘Dit is Den Haag’ foto’s bij kapper ‘Haagse Kopjes’ (Vondelstraat 14, Den Haag). En zoals René voor de duidelijkheid nog even uitlegt: Jij gaat zitten in de stoel als je uitrust van het foto’s kijken uit Flickr (met CK) en dan word je meteen geknipt. Slechts enkelen hier aanwezig zullen (wijzend op zijn zeer korte Haagse kop) deze beurt aan zich voorbij moeten laten gaan.

Grappig is dat de Haagse Flickr scene (met ck) zich verder mengt in het digitale foto- en videogebeuren in de Haagse sociale media. Zoals wij onder anderen signaleren Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag, Happy Hotelier die regelmatig de Happy Hotelier Daily uitgeeft, en de Absolutely The Hague Daily, Frans Schmit die onlangs het fotoboek De Haagse Ooievaar bij Paagman presenteerde waarin een selectie van zijn Flickr account.

, , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag