Hoe gevaarlijk is de Zandmotor? (de moordenaar in wording)

Het gaat wel niet over Den Haag maar over Ter Heijde. Al moeten we aanmerken dat alles tussen Hoek van Holland en de Wassenaarse Slag gewoon Haagse kust is.
Wat is de Zandmotor? ”De Zandmotor is een innovatieve manier van kustbescherming en kustonderhoud. De natuur helpt ons in de bescherming tegen de zee”:  dezandmotor.nl. Maar nu is niet iedereen blij met dit prachtig stuk prestigeproject en experiment dat ons een “100 hectare en 200 voetbalvelden” grote recratieplek zal schenken. Inwoners uit Monsters (Monsternaren?) zijn een site begonnenom hun bezorgdheid te uiten aangezien de Provincie informatie achterhoudt en ze nul op het rekest krijgen . Terwijl de Zandmotor nu al de ”moordenaar in wording” word genoemd enz zelfs drie medewerkers van de Monsterse reddingsbrigade zelf in het water in de problemen kwamen en genoodzaakt waren hun zwemvest open te trekken: : westlanders.nu

Het wordt rond de Zandmotor een onderwater achtbaan. (HIP HIP HOERAA, zou je denken) ”De stroming zal bij vloed of ebstroom dan ook een aantal malen sterker zijn, waar je als zwemmer niet uit kan komen. De diepte langs de Zandmotor zal een aantal meters worden, door de krachtige stroming, het zand zal gaan afkalven. De kans is heel groot dat een deel van het strand langs de Zandmotor in de zee wegschuift. Deze situatie is voor wandelaars dus ook levensgevaarlijk.”

Met andere woorden, tijdens de vloedstroom is recreëren in zee niet meer mogelijk. Zelf als dit risicorapport negatief uitvalt komt de Zandmotor er toch, volgens de woordvoerder van de Provincie. Lees het volledige verslag op stopzandmotor.nl, ook te volgen via Twitter

Dus je bent gewaarschuwd. Pas op voor het Zandmonster!

De hel achter de duinen 🙂

 

 

, , ,

9 Responses to Hoe gevaarlijk is de Zandmotor? (de moordenaar in wording)

 1. Pascal augustus 18, 2011 at 8:36 pm #

  Gelukkig maar dat het wel de mooiste kitespot van ZH is….

  • madbello augustus 19, 2011 at 6:11 am #

   Dat dan weer wel! 🙂

 2. Alex augustus 18, 2011 at 8:58 pm #

  Hoezo zeggen ze dat iets over een risico rapport. De uitslag maakt niet uit want hij komt er toch.. Ze bedoelen dat hij er al ligt en dat er gewoon heel veel geld moet worden uitgegeven….

  • madbello augustus 19, 2011 at 6:14 am #

   Het ligt er al, maar kleine moeite om al dat zand recht te trekken tegen en op het strand. Als het echt zo gevaarlijk is als ze zeggen. Dat is natuurlijk afwachten tot het echt klaar is. Een gebouw in aanbouw is meestal ook gevaarlijk.

 3. Raaphorst augustus 19, 2011 at 6:10 pm #

  Mijn hemel! Recreatief zwemmen lijkt mij een voorwaarde voor Scheveningen, Kijkduin en Wassenaar. Anders: weg toerisme.

  Welke acties gaan er ondernomen worden? Agendapunt gemeenteraad?

 4. Maup augustus 19, 2011 at 6:20 pm #

  Volgens mij lopen hier allerlei ideeën, verwachtingen en misverstanden over de Zandmotor door elkaar.
  Zoals ik het begrijp is die mui, zo heet dat, van de Zandmotor, die sterke getijdenstroom langs de kop van de zandopspuiting, juist dé bedoeling. De sterke stroming wordt juist en zo bedoeld gemaakt door de vorm van het mensgemaakte schiereilandje van zand. Dat zand wordt vervolgens noordwaarts langs de hele Nederlandse kust weer gedeponeerd = kustversterking met handje hulp van de natuur. Vandaar de naam Zandmotor toch…

  Dat er lui bedacht hebben dat die kop en de zeeflank van de Zandmotor gebruikt kunnen worden voor recreatie is natuurlijk bezopen en levensgevaarlijk.
  Dat moeten we met zijn allen toch niet willen toch.

 5. ASC augustus 21, 2011 at 1:19 pm #

  Er wordt heel veel gespeculeerd over de zandmotor dat hij gevaarlijk is en er mensen gaan verdrinken.
  In het stuk hier boven staat dat mensen van de reddingsbrigade het redvest moesten gebruiken omdat ze in moeilijkheden waren. Dit bevestigt ik niet. Onze leden van RB Monster zijn niet in problemen geraakt.
  Wij doen samen met een kustmeetbedrijf onderzoek naar de stromingen en ontwikkelingen van de zandmotor.
  Dat er stromingen zijn klopt maar wij proberen de zandmotor zo goed mogelijk te bewaken.
  Als er mensen zijn die toch daar gaan recrieeren is dat voor eigen risico er geldt nog steeds een zwemverbod.
  Vanaf volgend jaar zal er permanent een toezichthouder werkzaam zijn op de zandmotor.
  Speculaties en vooroordelen zijn er altijd,maar laat mensen die op het strandwerken en mensen die direct met de zandmotor actief zijn hun werk doen.
  Mensen die achter het duin dingen roepen moeten dit voor zich houden als ze niet weten waar ze over praten. Als er geroepen wordt dat strandwachten in problemen zijn geraakt wat niet zo is ga je dingen in de wereld helpen wat niet ten goede komt van het Monsterse strand.
  Laten we eerst maar eens gaan kijken hoe de natuur de zandmotor onderhanden neemt.

  vriendelijk groeten,

  Ricardo

  algemeen strandwacht commandant

 6. madbello augustus 22, 2011 at 4:05 pm #

  Dus die gene die dat stuk in de westlanders.nu heeft geschreven is een leugenaar? *Mensen die achter het duin dingen roepen* LOL maar zo als ik zeg: ”In een gebouw in aanbouw is ook gevaarlijk voor een buitenstaander. Maar bedankt voor de relativerende reactie. Al ben ik nu wel geneigd te gaan vragen aan de mensen die achter de duinen roepen, hoe dat verhaal van die vesten van de RB de wereld is geroepen.

 7. ASC augustus 22, 2011 at 7:06 pm #

  ja misschien wel handig.
  als mijn mensen in problemen zijn geraakt zal ik toch wel de eerste zijn die het hoort.

  grt.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag