Het gezicht achter Hofstijl Facebook

Onze Hofstijl Facebook groeit gestaag. Ik werd nieuwsgierig naar deze mensen. Ik besloot Suzanne van Soest 27 jaar en werkzaam als freelance journalist en ondersteuning van bedrijfsvoering in de culturele sector, wat vragen te stellen. Ook zij ‘vindt Hofstijl leuk’ maar wat vindt zij van Den Haag?

1. Als je aan Den Haag denkt, dan denk je …

Daar wonen bijna al mijn vrienden en familie. Die zijn heel belangrijk voor me. Vroeger dacht ik van niet, dacht ik dat je overal nieuwe vrienden kon maken. Maar die nieuwe vrienden delen geen ervaringen uit het verleden, en ik merk dat hoe ouder ik word, hoe belangrijker dat voor me is, dat mensen me kennen van vroeger. En natuuuurlijk de zee, die eeuwige zee. Als ik aankom op het strand en ik zie die horizon dan word ik helemaal rustig. Ik heb het gevoel dat die open plas ook zijn weerslag heeft op de inwoners van Den Haag. Die zijn misschien iets relaxter daardoor.

2. Plein of Grote Markt en waarom?

Allebei! Ze hebben allebei een andere sfeer en functie. Ik heb een diverse vriendenkring,
sommige zitten graag op het plein, sommige op de grote markt. Het plein is heel geschikt om in het weekeinde je kop er af te drinken, als je daar zin in zou hebben. Dat zou ik niet zo snel op de grote markt doen. Daar is de sfeer iets gevoeliger, ‘cultureler’. Maar nog leuker vind ik de laatste tijd eigenlijk de Molenstraat.
En natuurlijk de Paas, aan de Bierkade. Terras aan het water maakt het sjiek. Staren in de weerspiegeling van de lichtjes.

3. Wat zou Den Haag moeten versterken?

Nou, misschien dus meer water in de stad. Waar ze vroegah alle grachten dichtgooiden, moeten wij ze weer opengooien. Dat is de reden dat Amsterdam, Haarlem en Utrecht ook zo’n grote aantrekkingskracht hebben.
Varen in Den Haag is al leuk, maar nu ben je zo rond, het is nog een te kort rondje. We zouden wat verbindingen kunnen maken tussen de grachten.

Ik vroeg Suzanne een foto bij te voegen wat voor haar persoonlijk is of op de een of andere manier relevant: ‘Het is een aanplakposter op het pleintje waar de Elandstraat de Zoutmanstraat kruist. Ik weet niet of het eigen initiatief van iemand is, of in opdracht van de gemeente, maar ik vind het prachtig! Er mag meer van dit soort ‘kunst’ op straat van mij. Onverwachte schoonheid!’

Who’s next? Dat lees je volgende week!

En ben je al vriend? Nee? Ga naar onze Facebook-pagina en sluit je aan.

, ,

5 Responses to Het gezicht achter Hofstijl Facebook

 1. Raaphorst augustus 23, 2011 at 12:59 pm #

  erg leuke ontmoeting! en waanzinnig goeie foto!

 2. Jacob Cats augustus 23, 2011 at 6:26 pm #

  Grachten opengooien?
  En dan net als in Delft aan weerskanten elkaar in de weg zittende voetgangers, fietsers, auto’s.

 3. karin r. augustus 23, 2011 at 7:38 pm #

  @Jacob: joh,heb je daar zoveel last van dan?

  • Raaphorst augustus 23, 2011 at 7:51 pm #

   en kunnen ze in DH ook ’s Ter Land Ter Zee en in de Lucht doen!

 4. Jacob Cats augustus 23, 2011 at 8:04 pm #

  Nee joh, hartstikke fijn om opzij te springen voor fietsers of auto’s!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag