Piek van de week

We zijn trots in Den Haag op het Danstheater. Of dat zouden we toch moeten zijn. Dat zouden we écht moeten zijn. Den Haag danst. Op het Plein staan tot half september drie grote schermen. Iedere avond vanaf 21.30 uur worden daar dansfilms op geprojecteerd. High speed opgenomen, heel langzaam afgedraaid: één seconde kan worden gerekt tot één minuut. Alle dans lijkt ineens op tai chi, zei een vriend.

Het is jammer dat ze gekozen hebben voor het Plein. De kroegen aan de ene kant produceren zo’n vreselijke kakafonie aan geluid dat er geen begin of eind aan te horen valt. Die tyfusherrie concurreert vreselijk met de rust van de films. Verder is het Plein, als het donker is, gewoon een groot zwart gat. Wie wil daar nou zijn?

Het Spuiplein, bij het Danstheater, zou m.i. een veel betere keus geweest zijn. Om er toch echt van te genieten zou je je eigen muziek op een koptelefoon moeten hebben. Campingstoel mee, dekentje over de benen en er is niets meer dat je ervan weerhoudt de hele loop van drie uur uit te zitten.

, , ,

5 Responses to Piek van de week

 1. Raaphorst augustus 27, 2011 at 7:36 pm #

  En niet te vergeten dat het volk dat normaliter op het Plein te vinden is geen reet om kunst geeft. Die kopen liever een Bentley en roze sokken.

  • Piek augustus 28, 2011 at 3:36 pm #

   Het viel me op dat iedereen op de terrassen met de rug naar de films zat. Alleen de dames in bediening keken af en toe naar de dansers…

 2. madbello augustus 27, 2011 at 7:52 pm #

  Echt een super mooie foto en waarom weet ik niet dat het daar was!?

  • Piek augustus 28, 2011 at 3:38 pm #

   Dank je madbello, ik wist het ook alleen maar omdat ik er langs fietste en informatie vroeg aan een dame die er duidelijk bij hoorde. Maar je hebt nog wel even: je kan tot 17 september gaan kijken. Iedere avond.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Waarom kunst deugt | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - september 3, 2011

  […] danst het Danstheater op het Plein? Waarom hebben we het idee dat men dat wel zal waarderen? Waarom al […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag