Een wandelingetje met Emile Roemer

Emile Roemer en team A13.nu

Gisteren liep ik met A13.nu-collega Rick Noordhuizen na een brainstormsessie van bijna 4 uur op kantoor van Twynstra Gudde te hebben gehad richting Proeflokaal voor een welverdiend biertje. Zien we bij het Binnenhof SP-leider Emile Roemer zijn vesters strikken. Ik pakte mijn mobiel om een foto te maken maar was te laat. “Wil je op de foto?”, vroeg Emile me. En ja, dat wilde ik wel, toerist in eigen stad naast Emile leek mij een goed plan. De begeleider van Emile (ik weet even niet hoe ik hem anders moet noemen) gaf ik mijn camera en we namen naast Emile plaats. Dat resulteerde dus in bovenstaande foto.

Vervolgens al lopende richting de binnenplaats van het Binnenhof maakten we nog een klein praatje met Emile. Ik vertelde met hem te doen te hebben. Dat het maar een raar zooitje is, dat kabinet van ons. En dat hoewel vroeger Freek de Jonge politieke grappen maakte, inmiddels de politiek zelf die rol is gaan vervullen. Emile kon er wel om lachen, maar tegelijkertijd besefte hij natuurlijk dat het te zot voor woorden is. Allerlei voorzieningen worden de laatste tijd zomaar door de plee gespoeld. En hoewel het kapitalistische kabinet de schijn opwekt dat ze verstand heeft van bankzaken, blijkt het tegendeel waar. 2500 miljard dollar zien verdampen in 1 week tijd op de beurs is inmiddels een feit. En met Griekenland Monopolie spelen lijkt een serieuze zaak. Ja ja ja, lang leven het kapitalisme!

Ik vertelde Emile dat hij maar eens als hij tijd had op A13.nu en Hofstijl.nl moest gaan kijken. Hij glimlachte terwijl zijn assistent ons bewonderenswaardig toeriep: “ja, Hofstijl, die site ken ik!”.

, , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Een wandelingetje met Emile Roemer

 1. Roel Wijnants augustus 31, 2011 at 3:43 pm #

  Jullie staan er goed op

 2. Jacob Cats september 1, 2011 at 12:16 am #

  Dat Binnenhof is toch een poppenkast?
  Hoe noem je dan iemand die trots is om op de foto te gaan met zo’n imbeciel?

  • Raaphorst september 1, 2011 at 8:15 am #

   Ik kan heel veel redenen verzinnen om op de foto te gaan. Met of zonder glimlach.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag