Het gezicht achter Hofstijl Facebook: Bonny


Vorige week begon Hofstijl met een nieuw item: Het Gezicht achter Hofstijl Facebook. Suzanne van Soest trapte als eerste af en deze week legden we de vragen voor aan Bonny van der Burg van Bink Vijf Hoog. Zij is daar programmeur, afwasser, secretaresse, manager en directeur, kortom van alle markten thuis!

Als je aan Den Haag denkt, dan denk je …

Aan van alles; ik ben heel ambivalent over Den Haag. Ik ben er geboren en getogen; mijn hart ligt hier en ik zou hier denk ik niet snel weggaan. Maar ik heb ook een hekel aan Den Haag, ik vind veel wijken en mensen armoedig. Ik vind er altijd gezeur is en gedoe over alle regeltjes, die ambtenarenmentaliteit, terwijl ik gewoon lekker mijn ding wil doen.
Wat ik heerlijk vindt aan Den Haag is dat het lekker compact is, de zee, het strand, het bos, de stad, alles heb je hier binnen handbereik.

Plein of Grote Markt en waarom?

Ik kom altijd op de Grote markt; Plein vind ik maar niks. Ik vind t Plein een beetje fout eigenlijk. Ik probeer het wel eens, lekker in de zon op een terras, maar ik vind het elke keer tegenvallen. Geen leuke mensen, geen lekker eten, maar een hoop pretentie.
Dat is op de Grote markt misschien ook, maar ik voel me daar meer thuis. Tegenwoordig vaker bij September en Boterwaag dan de Zwarte Ruiter.

Wat zou Den Haag moeten versterken?

Den Haag wil van alles, Culturele Hoofdstad, Muziekstad enzovoort, maar ondertussen verdwijnt alles naar andere steden. Den Haag wil niet investeren in goede ideeën en ze kunnen niet uit een bepaald denkpatroon stappen vind ik. Laat ze een keuze maken, en daar dan echt voor gaan, in plaats van alles maar een beetje hap – snap te organiseren.

Who’s next? Dat lees je volgende week! En wil je jezelf opgeven, dat kan hier!

En ben je al vriend? Nee? Ga naar onze Facebook-pagina en sluit je aan.

, , ,

19 Responses to Het gezicht achter Hofstijl Facebook: Bonny

 1. Robert augustus 31, 2011 at 2:28 pm #

  Bonny houdt niet van arme mensen. Bonny houdt ook niet van mensen met geld, die op het Plein wat gaan drinken (foei, pretentie).

  Het wereldje van Bonny lijkt me nogal klein.

  • karin r. augustus 31, 2011 at 7:29 pm #

   Robert, ik voel me ook niet echt helemaal prettig bij beide pleinen, kan me dit goed voorstellen. het heeft allebei een bepaalde sfeer. als ik moet kiezen wordt het toch de grote markt maar ik vind de ‘stoere, coole’ manier waarop je soms benadert wordt niet zo sjiek.

   • Robert augustus 31, 2011 at 7:51 pm #

    Ik kom op beide pleinen (hangt af van met wie ik afspreek), met een lichte voorkeur voor ’t Plein omdat je daar bediening hebt en niet zelf met je drankjes hoeft te zeulen.

    Mijn opmerking hierboven ging niet zozeer over de voor- en tegens van deze pleinen, maar meer over hoe Bonny naar mensen buiten haar eigen kring lijkt te kijken. Arme mensen zijn niet leuk, mensen met geld die op ’t Plein komen ook al niet. Komt nogal ivoren toren-achtig over, maar misschien hoort dat bij het kunstzinnige wereldje.

    • Bonny van der Burg september 1, 2011 at 3:44 pm #

     pfffff, misschien moet je zelf uit je ivoren toren komen en eens door Moerwijk, Escamp of Transvaal gaan lopen. Ik heb helemaal geen vooroordelen, heb jaren welzijnswerk gedaan, heb in achterstandswijken gewerkt en heb een hoop armoe meegemaakt in mijn leven. En NEE: armoede is niet leuk; maar daar gaat mijn stukje helemaal niet over; de vraag was – als je aan Den Haag denkt, dan denk je aan? Ik vind den haag grote contrasten hebben, en het gaat meer over ARMOEDIG, dan over ARMOEDE – dat is een groot verschil; en ja; ik vind BIJVOORBEELD TRANSVAAL ERG ARMOEDIG.

     • Robert september 1, 2011 at 6:01 pm #

      Bonny, ik ben bijna 50 jaar geleden in Escamp geboren en woon inmiddels 25 jaar op een van de meest “beruchte” plekken in Moerwijk. En als vrijwilliger werk ik intensief met immigranten en asielzoekers die ook veelal uit deze wijk komen.

      Ik heb dagelijks te maken met de mensen die jij “armoedig” noemt. Sterker nog, misschien ben ik er zelf wel een (ik ken je maatstaven niet). Juist daarom gaan bij mij alle nekharen overeind als iemand zegt deels een hekel aan Den Haag te hebben door de aanwezigheid van armoedige mensen.

      Richt je onvrede liever op het politieke beleid dat er door steeds verder gaande bezuinigingen voor zorgt dat een deel van de bevolking niet meer meetelt.
      De taallessen die ik aan immigranten geef, worden volgend jaar door het intrekken van subsidie hoogst waarschijnlijk geschrapt. Dat betekent dus nog meer mensen met minder kans op werk, minder kans op een toekomst waarin ze zichzelf kunnen redden.
      Bereid je er maar op voor, die groep “armoedige” mensen gaat alleen maar groter worden.

      • bonny september 2, 2011 at 2:47 pm #

       ik denk dat wij elkaar helemaal verkeerd begrijpen; en ik ga mijn tijd en energie hier niet instoppen.
       succes verder, grote groet!

 2. Maup september 2, 2011 at 9:12 pm #

  Nou nou nou, wat een gesnauw.
  Nergens voor nodig, kom ter zake. Armoedige buurten; ja, armoedige mensen, wat bedoel je?
  Dat zeg je toch letterlijk “ik vind veel wijken en mensen armoedig”. Ik heb geen probleem met die bewering maar vraag je dat verder te sorry *woord* specificeren. Wat bedoel je?

 3. bonny september 3, 2011 at 9:49 am #

  Ik ben over het algemeen helemaal niet snauwerig, maar een heel vrolijk mens. Nu heb ik op 3 vragen gewoon het eerste antwoord opgeschreven dat in me op kwam en nu lijkt het alsof ik me moet gaan verantwoorden over wat ik heb gezegd en word het ook nog gewaardeerd als ik er continu tekst en uitleg bij geef.
  dit bedoel ik absoluut niet lullig, maar ik heb geen tijd en zin om hier urenlang over te gaan filosoferen, dat was wat ik in mijn een-na-laatste antwoord bedoelde.
  Helaas moet ik aan het werk; we hebben vanavond Suikerfeest, weer eens wat anders dan Roze zaterdag, Museumnacht en Mute Sounds…..

  • karin r. september 3, 2011 at 10:05 am #

   ik vind het jammer dat een leuke rubriek nu zo vernaggeld wordt. ik ben blij dat je open en eerlijk antwoorden gegeven hebt op verder gewone vragen. en ik begreep ook wat je bedoelde. en hiermee soit.

  • Raaphorst september 3, 2011 at 10:24 am #

   Hoop dat je er niet teveel van baalt. Ik waardeer het enorm dat jij hieraan mee wilde doen. Het item is bedoeld zodat we de personen achter onze Facebook iets beter leren kennen. Meer moet het niet zijn.

   • Robert september 3, 2011 at 10:40 am #

    Karin en Marco, ik was altijd in de – blijkbaar foute – veronderstelling dat Hofstijl houdt van discussie.

    Het klimaat in dit land en onze stad is heel kil geworden voor mensen die het – door welke reden dan ook – niet zo goed getroffen hebben. Wanneer iemand op die groep dan een pijnlijk etiket plakt, mag daar in mijn ogen best een vraagteken bij gezet worden.

    Maar ik zal mij in het vervolg onthouden van reacties op Hofstijl. Ik wil jullie gezelligheid niet bederven.

    • bonny september 3, 2011 at 10:43 am #

     sorry, maar wil toch weer even reageren; ik heb geen etiket geplakt op een groep mensen; dat is jouw interpretatie.

    • Raaphorst september 3, 2011 at 11:04 am #

     Ik ben voor discussie hoor. Ik schrijf nergens dat ik er anders over denk.

     Ik vind het klimaat niet killer geworden. Heb enorm veel contact met mensen in Den Haag. Meer en breder dan ooit tevoren. Maar da’s persoonlijk.

  • Maup september 3, 2011 at 11:04 am #

   Hoi Bonny, het was niet mijn bedoeling om onaardig over te komen. Het leek me dat Robert en jij elkaar inderdaad verkeerd begrepen en dacht daar juist even wat lucht in te scheppen. Dat deed ik niet zo handig blijkt nu ik het teruglees. Ik maak de spraakverwarring er niet minder op.
   Ik hoop dat je Suikerfeest zoet en goed was. Laten we van de prachtige dag genieten.

 4. bonny september 3, 2011 at 10:32 am #

  Ik had ook niet verwacht dat er een reactie zou komen op mijn antwoorden. Ik reageer altijd primair, maar had dat beter niet kunnen doen; het was wat mij betreft onschuldig en was er meer mee bezig dan nodig.

  Even dacht ik dat jullie de discussie juist wel leuk zouden vinden, maar gelukkig is deze rubriek dus bedoeld als “gezellig tijdverdrijf”.
  Ik ga er niet meer over nadenken en laat t voor wat t is:-)

  geniet van deze mooie dag!

  • karin r. september 3, 2011 at 10:49 am #

   jij ook!

 5. bonny september 3, 2011 at 11:54 am #

  aangezien ik toch het laatste woord wil hebben:-)
  @Maup, dank voor je bericht- alles gaat een eigen leven leiden, maar het moet nu maar klaar zijn!
  @ Allemaal :als ik jullie zie op de grote markt krijg je van mij een biertje om het er nog maar s goed over te hebben
  en nu moet ik dus aan de arbeid!

 6. Niek september 3, 2011 at 3:46 pm #

  Ben benieuwd of er nog iemand is die zich op durft te geven voor deze leuke rubriek. Ik hou wel een beetje van chaos, dan gebeurt er tenminste wat.

  • karin r. september 3, 2011 at 5:22 pm #

   bij deze Niek, lever je ze bij mij voor a.s dinsdag in?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag