Den Haag 'schenkt' 2 maal een jazzfestival gratis aan Rotterdam!

northsea

foto: Thomas Faivre-Duboz / creative commons BY-SA

Hagenaars die naar een groot jazzfestival willen moeten maar naar Rotterdam. Dat was de boodschap van wethouder Marjolein de Jong bij de presentatie van haar cultuurplannen voor de komende jaren.

Handig uitspraak van mevrouw De Jong! Onze wethouder van cultuur! Zomaar je culturele bezoekers naar Rotterdam sturen omdat je eerst North Sea helemaal hebt laten verkloten en laat overnemen door Rotterdam om vervolgens het Haagse alternatief The Hague Jazz ook te laten verkloten om opnieuw ook dat bezoek richting Rotterdam te sturen.

Twee keer dezelfde fout maken. Uit de toon van mevrouw De Jong valt geen greintje eigen gemeentelijke verantwoordelijkheid op te maken.

Al eerder zou de redactie van NRC vanuit Rotterdam naar Den Haag komen. Een video was al gemaakt. Het was in kannen en kruiken. Even leek het op revanche met Rotterdam. Maar nee hoor, op het laatste moment besloot NRC toch naar Amsterdam te gaan! Nee, Den Haag kan dat soort dingen wel even tactisch zakelijk aanpakken… not!

We mogen hopen dat Crossing Border geen plannen heeft. En dat Todaysart blijft. Marjolein de Jong zou er geen donder om geven. Als het zo is dan is het maar zo, haalt ze haar schouders op en verwijst ze die bezoekers net zo graag naar Rotterdam en Amsterdam.

Ik mis passie bij die wethoudertjes. We hebben iemand nodig die met de vuist op tafel slaat, terwijl het bloed in de ogen staat en het stoom uit de oren komt! Den Haag MOET HAAR CULTUUR ZIEN TE BEHOUDEN en niet alles zomaar weggeven aan andere steden!

Den Haag is een cultuurhatende domme k#tstad aan het worden. Maar je hoort mij niet zeggen dat we voor cultuur naar andere steden moeten. Dat never nooit.

Den Haag verdient cultuur! En betere wethouders!

*GRRRRR!*

, , , , , , ,

2 Responses to Den Haag 'schenkt' 2 maal een jazzfestival gratis aan Rotterdam!

 1. Roel Wijnants september 3, 2011 at 3:23 pm #

  En Den Haag wil culturele hoofdstad worden???? eerst willen ze een rijksmonument laten slopen jen nu durven ze het Jazz liefhebbers weg te sturen Wordt het niet eens tijd dat we onbekwame wethouders wegsturen.
  Of net zoals sommige bij de koningin willen uitkleden die functie en alleen linten laten doorknippen .
  Ook een mogelijkheid is auditie laten doen bij het toneelstuk “Van God los ”
  met zo’n mentaliteit wordt je geheid aangenomen

  • Raaphorst september 3, 2011 at 5:36 pm #

   Ja, het slaat allemaal nergens op. Die wethouders willen gewoon even goeie sier maken en nieuw nutteloos gebouw neerzetten op hun naam en vervolgens de rest van de cultuur naar te kloten helpen.

   Dit soort figuren vergallen, nee slopen, de stad.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag