Servetjes.

Het lijkt wel een rage. Zijn er restaurants of koffietentjes die weinig afwas wensen en dus een servetje op een bordje leggen om een stuk appeltaart, of welke taart dan ook, te versieren? Is dat de reden? Of is de reden een soort net niet creativiteit? Ik begrijp het niet. Het is onhandig.

De beste man bij de balie vroeg drie maal welke taart ik wenste. Ik wees naar de witte chocolade cheesecake en wilde een gewone koffie maar dat kennen ze niet bij The Coffee Company. ‘U wilt een American blah, blah, blah Coffee?’ Whatever. Terwijl ik het bedrag pinde pakte de beste man een bordje, legde er een servetje op en haalde met een spatel de taart eruit. De taart bleef echter aan de spatel plakken en aan het servetje. De beste man trilde als een rietje. ‘Hellup, ik krijg de taart er niet af!’ riep ie naar zijn vrouwelijke collega, die heel snugger een mes achter hem pakte en daarmee de taart op het bordje schoof. Heel het servetje, dat eerst lichtgeel oogde, trok nu sporen van stukjes noot, een soort bessen- en cheesecake vulling.

Ik wachtte naast de pinautomaat op de gemaakte koffie. Naast me stond een meisje dat zelfs haar bonnetje erbij moest pakken om te achterhalen wat ze ook alweer besteld had. ‘Een caramel, blah, blah, blah koffie?’ riep de lange Justin Bieber lookalike. Ze bekeek het bonnetje, constateerde dat het haar koffie zijn moest en zocht een plekje tussen de jonge, hippe laptop en tabletgebruikers.

Ik frummelde mijn cheescake van het servetje af, bekeek tussendoor een paar keer of ik niet een stuk servet naar binnen propte en mijn tafelgenoot onverwacht een Heimlich moest toepassen, en dronk loeihete slootwater koffie. Ja, dat het Amerikaans was, dát klopte inderdaad.

, , , , , ,

5 Responses to Servetjes.

 1. pieter september 4, 2011 at 7:21 pm #

  volgende keer dus toch maar weer naar de Wiener conditorei, die tegenover de coffee company in de Poten zit. Met een lekker stuk Sachertorte erbij…. smullen

  • Raaphorst september 4, 2011 at 7:24 pm #

   Cheese Cake Company! Daarna moet je wel een dutje doen. Maar goeds, dat moet je ervoor over hebben!

 2. Raaphorst september 4, 2011 at 7:23 pm #

  Bij de Ruiter, waar je heerlijk kan eten, doen ze zelfs ijs op een servetje. Dat wordt me toch een partij een zooi! Maar goeds, je weet het 😀

 3. Roel Wijnants september 4, 2011 at 7:38 pm #

  Het zou net als autodrop, verboden moeten worden :-))

 4. M.A.D. Bello september 7, 2011 at 5:26 pm #

  Dat van het servetje is nog allicht heel praktisch, maar zo te lezen is die dure koffie ook al niet meer wat het geweest is, toch maar naar de Nespresso bar? 🙂

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag