Debat tussen hoofdredacteuren in Nieuwspoort: een huwelijk tussen pers en politiek

Jan SchinkelshoekEens moet de eerste keer zijn. Gisteren dus. Ik in Nieuwspoort omdat er een debat gevoerd werd tussen de hoofdredacteuren van Peter Vandermeersch (NRC Handelsblad), Marcel Gelauff (NOS Nieuws), Frank Poorthuis (HP De Tijd) en Philip Remarque (de Volkskrant). En omdat ik voor De Nieuwe Reporter een verslag kon maken van dat debat.

Na afloop heb ik nog even in de bekende bar van Nieuwspoort op kosten van de staat een cola gedronken en wat borrelnoten en bitterballen gegrepen. Ferry Mingelen ging aan de maaltijd terwijl ik een illegale foto maakte. Uit de mond van een lobbyist (daar stikt het van in Nieuwspoort) noteerde ik het volgende:

Zeg, jij zit toch niet met die rooie socialistische vingers van je aan mijn bitterballen?

Voor mijn verslag van het debat, lees verder op DNR ‘Debat tussen hoofdredacteuren: het gaat wel oké met de journalistiek‘.

P.S. Jan Schinkelshoek, voorheen onder meer werkzaam als parlementair journalist en Tweede Kamerlid voor het CDA, mocht de kickoff-column doen. Die foto hierboven? Yeps, that’s him. Hij noemde de verhouding tussen pers en journalistiek ‘een bepaald soort huwelijk’.

, , , , , , , , ,

One Response to Debat tussen hoofdredacteuren in Nieuwspoort: een huwelijk tussen pers en politiek

  1. Jacob Cats september 9, 2011 at 9:19 pm #

    inteelt

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag