Het gezicht achter Facebook: Niek

Deze week Niek ’t Hart, het kloppend hart van Hagazine maar ook Hofstijl.

Als je aan Den Haag denkt, dan denk je …

… voer voor denkers, schrijvers en fraaie architectuur, met haar leegstaande gebouwen en beroemd straatmeubilair, openbare ruimtes, groenvoorziening en natuurlijk onze stranden en de zee. Daar moeten ze geen gekke dingen mee gaan doen. De Pier een icoon noemen als je het eerst als een vervallen ruïne voor een gulden aan het Van der Valk concern hebt verkocht. Een Royal Beach concert bedenken als 80% van de Boulevard onbereikbaar is door het ongetwijfeld belangrijke aanpakken van onze kustversterking. Het Strijkijzer de nieuwe Haagse Toren gaan noemen. Dan denk ik aan het vernieuwen van sporen en kadewanden waar blijkbaar zonder berekeningen vooraf aan begonnen wordt (Conradkade, Veenkade, ) Dan denk ik aan het Verkeerde Circulatieplan (VCP) met onze City Ring (..) maar waarvan geen sprake kan zijn als je centrum zo dicht aan zee ligt. Dan denk ik aan de Utrechtsebaan als je daar (helemaal met je fiets!) per ongeluk op terecht komt je er pas in Nootdorp weer af kunt. Met zijn megalomane leegstaande hoogbouw die het karakteristieke Den Haag overschaduwt, zijn fraaie netkous om RandstadRail heen en het miljoenen kostende opgeheven RR-station Beatrixkwartier.

Plein of Grote Markt en waarom?

Het Plein omdat hier de authentieke architectuur van Den Haag nog te zien is in combinatie met de oprukkende, onstuitbare hoogbouw en je daar in alle rust wellicht met een beleidsmaker over na kunt tafelen onder het toeziend oog van Willem van Oranje die ons met opgeheven vinger aan herinnert hoe Den Haag authentieker te beleven is. Met de voorname gevels van Sociëteit De Witte en Plein 4 en het Tweede Kamergebouw. Hier kun je nog zomaar tegen de MP aanlopen. Op de Grote Markt lijkt het allemaal wat chaotisch. Chaos is prima maar niet als het op eten aankomt.

Wat zou Den Haag moeten versterken?

De mening en ideeën van de bewoners niet alleen laten onderzoeken maar ook uitvoeren. Het Haagse beleid wordt vaak door niet-Haagse beleidsmakers bepaald. Die komen van buiten onze stad (filemakers!) even zeggen wat goed is voor Den Haag en doen soms uitspraken waardoor zij meteen door de mand vallen. Het Haagse gemeentebeleid zou erop gericht moeten zijn met de bewoners mee te denken en hen te plezieren zowel in leefbaarheid als in werk- en woongenot in onze stad. Geen tram- en bushaltes opheffen als deze massaal worden gebruikt. Geen betaald parkeren invoeren en daar niets tegenover stellen. Meten is weten houdt niet op bij het weten maar doe wat met die kennis! Want door die braakliggende kennis lijkt het erop of de gemeente tegen je is terwijl er zoveel positiefs te bereiken is.

De foto: Hier ben ik bij de UAR-presentatie op het politiek terras van het IJspaleis waar zojuist de inmiddels beroemde uitspraken van onze wethouders van cultuur en digitalisering werden vastgelegd op Hofstijl. Ik heb wat met deze foto omdat ik hier met een stukje toekomst bezig ben, in het hart waar Haags beleid wordt bedacht met een glaasje wijn binnen handbereik en het belangrijkste Haagse medium Hofstijl achter mij in de persoon van Marco (Recht voor zijn) Raaphorst.

Bijkomstigheid: Niek zit helemaal niet op Facebook. Natuurlijk bedanken we Niek voor zijn bijdrage, en hopen volgende week op een échte Facebooker! 😉 Wil je ook meedoen? Geef je hier op! Ben je nog geen Hofstijl Facebook fan? Wordt dan hier lid!

, ,

One Response to Het gezicht achter Facebook: Niek

  1. Roel Wijnants september 7, 2011 at 4:42 pm #

    Niek zit overal bovenop en heeft veel Haags nieuws.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag