Meer groen op straat

Dat is weer wat anders dan meer blauw op straat. Onderstaande “parkmobiles” zijn te vinden in San Francisco. Oude container, bankje erbij en wat groen erin en gaan. San Francisco was te volgebouwd en de bewoners vonden het tijd voor wat meer groen en er werden mini-parkjes, genaamd “parklets” ontwikkeld. Super gezellig. Zou in ons centrum ook niet mistaan denk ik.

Bron: LA Times

, , ,

4 Responses to Meer groen op straat

 1. Raaphorst september 9, 2011 at 7:37 am #

  Ja, prima idee. Maar ik vraag me af of Den Haag klaar is voor duurzaamheid. Zie http://hofstijl.nl/2011/08/28/is-den-haag-klaar-voor-duurzaamheid/

  Kennen we in Den Haag al hele wijken die voorzien van zonne-energie zijn? Windenergie? Nee, we laten gewoon wat olie helemaal uit het Midden Oosten komen. Vervoer mag wat kosten. Logisch. Not! Maar goeds, zo zit de wereld in elkaar. Pure handel, alles voor de handel. En dan stort toch het kapitalisme compleet in elkaar. Tja. De natuur wint altijd.

 2. Renee september 9, 2011 at 12:35 pm #

  Ziet er leuk uit. En, zeker in San Francisco een overweging, zwerver onvriendelijk, want te smal om op te pitten.

 3. madbello september 9, 2011 at 3:00 pm #

  Zo te zien gewoon een doorgezaagde en ongebouwde container.

 4. coenst september 9, 2011 at 4:11 pm #

  Ziet er goed uit. We barsten in Ned. van de oude containers die rijp zijn voor de shredder. Alleen… waarom die container niet groen geschilderd?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag