Gemeente Den Haag misleid burgers met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup Evolution

Dat de gemeente Den Haag met van alles experimenteert om het onkruid goedkoop en snel de baas zijn begrijp ik nog wel. In de Schoutendreef in Escamp is een proef gestart van onkruidbestrijding met heet water en dat ziet er prima uit, maar! Van mei tot oktober 2011 doet de gemeente een proef met onkruidbestrijding in 2 wijken in Escamp en Loosduinen. En dat wel met het niet onomstreden middel Roundup Evolution van Monsanto die volgens denhaag.partijvoordedieren.nl: ”in hoeveelheden lager dan de aanbevolen hoeveelheid – giftig en dodelijk zijn voor menselijke cellen, ze de werking van hormonen verstoren en effecten hebben op het DNA. Ook zijn er aanwijzingen dat het bestrijdingsmiddel Roundup leidt tot sterfte van vissen, kikkers en andere amfibieën.” en ook in Denemarken al verboden is.

En laat staan dat de gemeente Den Haag op zijn site het als ”duurzaam onkruidBeheer” verkoopt: ‘‘Onderzoekers uit Wageningen hebben een duurzame methode ontwikkeld waarbij het middel Roundup Evolution mag worden gebruikt. Dit heet Duurzaam OnkruidBeheer. Voorwaarden hierbij is wel dat het alleen bij onkruid op stoepen en straten wordt gebruikt. Planten in tuinen of parken hebben daardoor geen last van het bestrijdingsmiddel.” En daar is Hagenaar Thomas Kemmere uit de Katerstraat 65 ook niet blij mee en laat het per brief weten.

Het is maar dat je het weet dat de gemeente met gif en leugens aan sproeien is en de rucola, veldsla en paardenbloem in die wijken maar beter kan laten staan. Met dank aan @Interniek

, , , , ,

7 Responses to Gemeente Den Haag misleid burgers met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup Evolution

 1. Roel Wijnants september 9, 2011 at 7:58 am #

  Wil ik een keer de wilde rucola nuttigen is het ineens giftig ,dan maar aan de gewone cola
  daar is voorlopig niks mis mee .
  BTW
  het is toch van de potgerukt dat de gemeente het maar durft te overwegen .

  • madbello september 9, 2011 at 9:17 am #

   @Roel Wijnants: als je rucola plukt kan jet beste het in de duinen plukken, als de gemeente al daar ook niet stiekem met gif spuit. Mooi is dat he! Oh wat moeten we groen worden en ondertussen vergif of de grond spuiten. Rare actie.

 2. Roel Wijnants september 9, 2011 at 9:26 am #

  En 2009 was nog wel groenjaar voor de gemeente, ze krijgen last van het kortetermijngeheugen, duidt op beginnende dementie en ik kan het weten:-)))

 3. pieter september 9, 2011 at 11:05 am #

  je zou toch denken dat het gebruik van gif om onkruid te verdelgen al lang verleden tijd was. Ik heb meteen de petitie getekend.

 4. Michiel april 4, 2012 at 9:04 pm #

  Zie hier: http://www.commondreams.org/view/2012/04/02

  Gebruik Roundup en het komt je lichaam binnen! Gevaarlijk! Zegt het voort!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe de gemeente Den Haag haar burgers misleid - september 9, 2011

  […] Evolution van Monsanto als Duurzaam OnkruidBeheer en experimenteert er op los. Lees en huiver op: Hofstijl.nl – Reactie […]

 2. Tweede Kamer wil eind aan gebruik Roundup | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - september 17, 2011

  […] eerder meldden we dat Gemeente Den Haag de burgers misleidt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Gisteren kwam ons ter oren dat een verbod op het gebruik van dit onkruidverdelgingsmiddel voor […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag