Onderdak voor de Gele Rijders

poffertjes

Elk jaar verzorgd het Corps Gele Rijders voor de ceremonie rond de saluutschoten op het Malieveld. Door de bezuinigingen binnen defensie wordt het corps- taken der gele rijders opgeheven. Het ceremoniedeel der Gele Rijders blijft voorlopig nog bestaan.

En elk jaar was er voor de soldaten een grote tent beschikbaar om zich om te kledenvoor te bereiden en wat te eten of te drinken. Dit jaar was deze voorzienig wegbezuinigd. Ze moesten zich maar op straat behelpen. De commandant van de compagnie trad als een vader op voor zijn manschappen en vroeg aan de eigenaar van de beroemde Haagsche Poffertjes kraam een man met het groengele hart op de juiste plek of zijn manschappen een ruimte mochten gebruiken om zich fatsoenlijk voor te bereiden op de ceremoniële taak op prinsjes dag.

De eigenaar van de poffertjes kraam was ruimhartiger dan het kabinet en bood de Gele Rijders een warm welkom
Zo konden de manschappen zich opfrissen toilet bezoeken en even ontspannen voordat om een uur de eerste schoten werden gelost.

, , , , , ,

One Response to Onderdak voor de Gele Rijders

  1. Roel Wijnants september 21, 2011 at 8:29 am #

    Wist niet wat ik hoorde toen de commandant van de gele rijders mij dit verhaal vertelde.
    Terwijl alles langs de route word opgefrist geverfd zand gestrooid en weer weggeveegd wat totaal overbodig is maar wel een berg geld kost.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag