Taakstraf

Sjors

Dit is Sjors. Hij werkt bij de veegdienst. Hij vindt zijn werk leuk, alleen vraagt hij zich af wat die gastjes af en toe komen doen.

Sjors werkt bij de veegdienst van de gemeente. Hij is een van die mannen die, gestoken in een oranje pak, de straten van de stad schoonhouden. Sjors vindt zijn werk best leuk. Hij heeft aardige collega’s met wie hij kan dollen. Hij is veel buiten en dat vindt hij prettig, want hij kan niet zo goed de hele dag binnen zitten. En het is een vaste baan, hè? Dat is ook belangrijk.

Eigenlijk is dit werk prima voor Sjors. Maar iets zit hem niet lekker. “Soms komen er van die gastjes bij ons. Een paar uur, soms een hele dag. Jonge gastjes, al hebben we een keer een kerel van 50 gehad. Die jonge gastjes…… die nemen dit werk niet serieus, ze lopen alleen maar te geinen. Dat vind ik niet erg hoor, je hebt soms best lol met ze. Alleen…… ik heb laatst mijn chef gevraagd wat ze hier komen doen. Hij zei dat ze voor straf bij ons moeten werken. Zij krijgen er niet voor betaald en wij wel, maar ja. Dat klopt eigenlijk niet, toch?” Zijn werk is voor andere mensen een straf. Een taakstraf.

5 Responses to Taakstraf

 1. Raaphorst september 21, 2011 at 6:58 am #

  Sprakeloos. Mega goed!

 2. Roel Wijnants september 21, 2011 at 8:32 am #

  Op kinderboerderijen komen zo ook vaak .hangen over hun hark of zitten ergens ,
  alleen maar om de verplichte uren vol te maken.

 3. karin r. september 21, 2011 at 3:20 pm #

  en ja, daar leren ze veel van …

 4. Akbar september 21, 2011 at 5:49 pm #

  Top verhaal!!

 5. Maup september 21, 2011 at 6:38 pm #

  Mooi bijna aanraakbaar verhaal.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag