Piek van de week

Een echte Haagse week. Prinsjesdag, Algemene Beschouwingen, de kermis: er komt geen eind aan. Alhoewel: aan de kermis dus wel: die is alweer afgebroken. De kermisklanten wachten de uitkomst van de Algemene Beschouwingen niet af en kiezen eieren voor hun geld. Het hazenpad! Valt kermis onder cultuur? Volgens Henk en Ingrid waarschijnlijk wel. Of juist niet want het is leuk én vermakelijk. Voor de liefhebber.

Ik ben ook even naar de Prinsjesdag parade gaan kijken. Gouden koets helemaal gemist. Dat maakt niet uit want ik vind de achterkant van de show altijd leuker (interessanter hè, en fascinerend).
Ik keek dus wat agenten langdurig in de ogen en bestudeerde de rustende parade-militairen. Ik keerde mijn rug naar het feest om de mensen die keken te bekijken. Heb ik ook leuke (interessante, fascinerende) foto’s van. Ik koos andere.

Op het Plein, bij de uitgang van de parkeergarage stonden de wachtende chauffeurs van hoogwaardigheidsbekleders, wachtend op toestemming om hun waanzinnig glimmend gepoetste dure auto uit de garage te halen. Strak in het pak. Veel krijtstreep. De emancipatie van krijtstreep. Eerst alleen voor de foute zakenman en TV presentator toen, via Pim, naar de politiek en nu voor iedereen beschikbaar. Eindelijk helemaal voor de “doe normaal”-man.

, , , ,

4 Responses to Piek van de week

 1. Renee september 24, 2011 at 10:31 am #

  Zouden ze wel eens, heel stiekempjes, denken aan kunstgras voor het Malieveld?

 2. madbello september 25, 2011 at 8:31 am #

  Alweer een wouw! Wat een mooie foto’s maak je, vooral dat kleur contrast of wat het ook is fascineert mij.

 3. Maup september 25, 2011 at 7:17 pm #

  De man rechts wijst, maar in eerste instantie dacht ik dat het een duim omhoog was. Trotse blik.
  Zoals madbello al opmerkt fascineert het contrast tussen het kleurige bovendeel en de bijna grisaille onderkant.

 4. Piek september 27, 2011 at 9:12 am #

  Madbelleo: dank je wel 🙂
  Maup: de man wees naar me om zijn collega er op te wijzen dat ie gefotografeerd werd. Dat was niet aardig bedoeld. Alsof hij me betrapte. Verder geen gezeur gehad hoor.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag