Todaysart 2011 (de vrijdag): Een bijna compleet plaatje

 Sinds gisteravond is Den Haag weer even 2 dagen in de ban van een mix van kunst, techniek en muziek. Todaysart 2011 is een feit en voor mij dit jaar, niet helemaal topfit, helaas maar 1 dag. Vanavond Deadelus en Lunice missen is eigenlijk echt onverantwoord.

In het begin van de avond rondgehuppeld op en rond het Spuiplein. Kaartje halen, biertje drinken, dansje wagen. Dat idee. Een transformerende Citroen en een vinyl race track gezien. Den Haag weer terug geeist via de SMSlingshot. Briljant concept. Uiteraard ook even een onze Haagse helden van Intergalactic FM bezocht. Warm draaien met deze gasten is altijd goed.

In het algemeen was het vrij rustig, maar had nog de goede hoop dat de clubavond drukker zou worden. In het Paard begonnen we met Kanding Ray. Prachtige elektronica. Vervolgens even een bezoekje gewaagd aan de 330live club onder de Cremers. Ik was er nog steeds niet geweest en het is echt wel een toffe locatie. De “scheermessen op mijn slagader” muziek was iets minder.

Dan maar naar het Korzo Theater waar een te gekke afsluiting van de avond op het programma stond. Diskjokke en Tod Terje. Noors Disco’en! De muziek was helemaal af, maar ergens in het hele plan waren ze het publiek vergeten. Het was zo rustig. Geen sfeer betekent geen feestje. Ik heb het uitgehouden tot 3:15 en toen ben ik afgehaakt.

Nou heb ik nog geen mensen gesproken die naar het Paard zijn gegaan dus ik weet niet of het daar druk was. Maar dit is wel het bekende Haagse probleem waar ik al eerder bitter over heb geschreven hier op Hofstijl. Zo jammer. Alle ingrediënten voor een gezellig feestje zijn aanwezig maar het hoofd ingredient het publiek laat het afweten. Ondanks dat al om al een prima avond gehad. Ik ben benieuwd hoe het vanavond gaat worden. Laat het me weten in de comments.

, , , , , ,

5 Responses to Todaysart 2011 (de vrijdag): Een bijna compleet plaatje

 1. Stefan september 24, 2011 at 4:09 pm #

  In het Paard was iedereen vertrokken leek wel. Ze hadden uit armoede zelfs de kleine zaal maar gesloten.. zonde!

 2. Raaphorst september 25, 2011 at 10:34 am #

  Leuk verslag. Helaas kon ik zelf niet. Volgend jaar wel weer hoop ik.

  Vroeger was het alleen rustig op die eerste houseparty’s in het Paard 😀 Toch inderdaad vreemd. Ik kom nog weleens op zo’n glitterparty of zo en dan is het wel weer druk. Is het een kwestie van onbekend maakt onbemind? Wachtend tot het mainstream wordt? Nee toch zekah?

 3. Stefan september 26, 2011 at 2:33 pm #

  Ben benieuwd hoe de zaterdag was? Iemand?

 4. Bas september 26, 2011 at 8:35 pm #

  @marco Nou ja het is wel exotische elektronische muziek. Je moet er van houden. In Den Haag te weinig animo? Of te duur als je alleen gaat clubben? Dunno.

  @stefan Ja ik ben ook wel benieuwd naar de zaterdag.

  • Raaphorst september 27, 2011 at 9:51 am #

   Niche-dingen zijn altijd lastig. Maar als het heel stil is, is het natuurlijk niet vol te houden. Misschien is het Paard er te groot voor geworden. Vroeger was het voor subculturen maar nu is het veel meer mainstream geworden.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag