Gemeente Den Haag stuurt memo over bedreigd homostel naar media

De naam van het appartementencomplex waarnaar een weggepest homostel uit Laakkwartier is verhuisd, zou door Gemeente Den Haag via memo naar de media zijn gestuurd. Zo lezen we op een webpagina van de Volkskrant.

Het homostel zou door een groep jongeren twee jaar lang uitgescholden zijn, muren zijn beklad en rot fruit door de brievenbus zijn gegooid. Tot op heden is er ons niets bekend dat er actie ondernomen wordt om de veroorzakers aan te klagen. De lek vanuit de gemeente naar de pers toe doet vermoeden dat er homohatende medewerker op het stadhuis werkzaam is. Of was het echt een dombo die dacht: ach dat mag natuurlijk iedereen weten waar of deze mensen naartoe zijn gegaan.

Wij hopen op een Wordt Vervolgd!

, , , ,

6 Responses to Gemeente Den Haag stuurt memo over bedreigd homostel naar media

 1. David september 27, 2011 at 9:52 pm #

  Dat vervolg komt er, komende donderdag. Ik ken het memo overigens niet, dus ik ben nog even iets voorzichtiger met conclusies trekken.

  • Raaphorst september 27, 2011 at 9:58 pm #

   Ben benieuwd. Ik concludeer ook nog niet, maar schep een paar scenario’s die me te binnen schoten. De werkelijkheid is waarschijnlijk anders.

 2. karin r. september 27, 2011 at 10:00 pm #

  dat er een nieuw adres doorgestuurd is is schande, hoe en wat dan ook maar ik schrok vooral omdat er blijkbaar nog steeds mensen verdreven kunnen worden uit hun eigen huis. wat doen we daar nou aan? …

 3. Snaaijbaard september 28, 2011 at 12:45 am #

  Ja ik weet het ook niet. Is het nu slechtheid of domheid. Ik weet wel dat de onvolprezen W.F Hermans ooit heeft gezegd:”Een slecht mens moet wel heel intelligent zijn om net zo erg te zijn als een dom mens.”

 4. M.A.D. Bello september 29, 2011 at 12:47 pm #

  Dat is idd een beetje dom en ik maar denken dat zulke dingen niet in Den Haag gebeuren.

 5. Maurits september 29, 2011 at 7:44 pm #

  De idiote en domme motie van wantrouwen jegens Van Aartsen van de PVV is zojuist op die vrijheidsminners na unaniem verworpen.

  Ik citeer Den Haag FM :
  http://twitter.com/#!/SHBDenHaagFM/statuses/119466131969945600

  “Burgemeester Jozias van Aartsen noemde het onacceptabel dat de oprechtheid van de politie door de PVV in twijfel wordt getrokken. Volgens Van Aartsen is de wijkagent direct in actie gekomen na de eerste melding.

  Ook vroeg van Aartsen het raadslid Paul ter Linden om zijn op Den Haag FM gedane uitspraak dat de burgemeester een leugenaar is terug te nemen. Hij weigerde dat. Volgens Ter Linden was het niet waar dat de mannen vanwege geluidsoverlast waren vertrokken in plaats van de pesterijen. Van Aartsen sprak van ‘zeer zware beschuldigingen’.

  Van Aartsen legde ook de kritiek naast zich neer dat de privacy van de mannen geschonden zou zijn doordat de naam van het wooncomplex bij media terecht was gekomen. De burgemeester zei dat er geen sprake was van een schending omdat er geen huisnummer of andere persoonlijke gegevens in de stukken stonden.

  De PVV zei toch vast te houden aan de motie van wantrouwen als signaal “dat we voortaan allemaal scherp op dit soort zaken acteren”.

  Acteren inderdaad.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag