Urbanized: een docu over het design van de stad

Steden hebben mij altijd al gefascineerd. Ik sta liever in een kolossale, drukke en hectische stad dan in de natuur. Stromen van informatie, mensen en objecten. Honderden duizenden kleine wereldjes die allemaal, voor een groot deel, langs elkaar heen leven. En dat gaat nog vaak goed ook.

Hoe komt dat en wie zorgt daarvoor? In de documentaire “Urbanized” van Gary HustWit wordt er gekeken naar het design van de stad en komen deze vragen aan bod. Hoe zien onze toekomstige steden eruit?

Op de site is te zien dat de documentaire voorlopig alleen nog getoond wordt in Canada en Amerika. Maar daar zal wel snel verandering in komen. Hieronder alvast de trailer. Gemeente Den Haag kijkt u mee.

, , , , , , ,

3 Responses to Urbanized: een docu over het design van de stad

 1. Raaphorst oktober 3, 2011 at 8:59 am #

  Ja, interessant! Filmhuis docu of anders avondje Urbanistix Hofstijl regelen.

 2. Interniek oktober 7, 2011 at 11:14 am #

  Echt gaaf om daar aandacht aan te besteden. En Bas, ook ik heb grote steden steeds als vakantiedoel gehad. Dan zie je pas goed hoe klein Den Haag is en wat wij nog kunnen leren. Neem alleen maar eens de trottoirs in onze stad als ze die naam voor looppaden mogen hebben. Hoogbouw zijn wij erg goed in, net alsof alles op de grond al in orde is. Indrukwekkend hoor als je via de Utrechtsebaan al die hoogbouw ziet; net een grote stad;-) Hoogbouw of laagval! Al Vriend van Den Haag?

 3. Bas oktober 7, 2011 at 9:33 pm #

  @marco Zekers.

  @interniek Echt he. Kende Vrienden van Den Haag nog geen eens. Eens checken.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag