In de Rondte bij BorderKitchen

Donderdag 27 oktober
Borderkitchen (Weimarstraat 36)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,-

Programma: Eva Meijer, Harry Zevenbergen, de dichters Gilles Boeuf en Lotte Asveld en de singersongwriters Julie Scott en Renée Stevense.

Na afloop plaatjes van de In de rondte dj.

In 2011 maakt Den Haag kennis met In de rondte. Geïnspireerd door het Amerikaanse In the round staan zes dichters, schrijvers, singer-songwriters en muzikanten in een halve cirkel op het podium. Om beurten lezen ze een gedicht of prozafragment voor of spelen ze een liedje. Hierbij spelen, praten en zingen ze in wisselende samenstellingen met elkaar mee.
In de rondte optredens wijken van andere optredens of festivals af omdat de acts elkaar sneller afwisselen en vanwege het interactieve aspect, dat spontaan kan zijn of ingestudeerd.

Voor In de rondte Den Haag verzamelen Harry Zevenbergen en Eva Meijer de beste acts van Den Haag en omstreken. Na succesvolle optredens in de hal van Den Haag CS en in een uitverkocht Theater Dakota maakt In de Rondte op 27 oktober zijn opwachting bij Borderkitchen.

Reacties op de optredens op Den Haag CS en in Theater Dakota:

Gedurende een uur wisten zij vele reizigers en toevallige passanten te boeien met hun meeslepende muziek, briljante gedichten en een vleugje Haagse humor.

Eva Meijer zong een aantal liedjes en begeleidde zichzelf daarbij op de piano. Ze droeg bovendien enkele passages voor uit haar eigen boek: ‘Het schuwste dier’, wat overigens een absolute aanrader is. Harry Zevenbergen weet als geen ander de poëzie dicht bij de mensen te brengen. Renée Stevense speelde meeslepende tonen op de contrabas en wist met haar warme stem het publiek voor zich te winnen. Lotte Asveld tenslotte heeft het voordragen tot een ware kunst verheven. Zij verraste iedereen met onder meer haar gedicht ‘de dealer’.

In de Rondte was lekker afwisselend. Soms werd ik geraakt door een mooi kort gedicht dat in de lucht bleef natwinkelen. En dan weer een lachsalvo om een bizarre woordvondst. Muzikaal zat het goed. Wat een leuke mensen bij elkaar!

Reserveringen via 06-17507890 of harryzevenbergen@ziggo.nl

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag