Piek van de week

skate1

Een grote stad moet wat te bieden hebben dat het beeld van de stad verstevigd zonder dat het de negatieve kant belicht. Het romantische plaatje van de grote stad moet bekrachtigd. Dat is dus niet de beslotenheid van een wijk met huizen met tuintjes waar iedereen elkaar kent. Waar de buren op je huis en je konijn passen als je aan paar dagen weg bent. Dat is namelijk dorps. En hoewel we die vertrouwde band met de buren wel willen, willen we ook weten dat we niet in een dorp of een vinexwijk wonen maar in Den Haag! In de Randstad. In een metropool! Het beeld van de grote stad is bepaald door Amerikaanse films. Grote flats met daartussen ongure basketbalveldjes. In deze stad zijn dus ook basketbalveldjes aangelegd. Vooral in wijken met veel etnische diversiteit. Op een paar plekken in de stad zijn skatebanen aangelegd. Dat is een andere grootstedelijke hobby: stunten op skate of fiets. Tegenwoordig ook te voet. Onwijs cool! Ouders stimuleren dat maar al te graag: niets zo cool als een cool kind.

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag