Madurodam, kinderen gratis tot eind van de maand


Vandaag ging ik met zoon Midas (11) naar miniatuurstad Madurodam. Tot het eind van de maand hebben kinderen tot 12 jaar namelijk gratis toegang. Dit omdat Madurodam vanaf 1 november een paar maanden dicht gaat voor een grote metamorfose. De miniatuurstad viert volgend jaar namelijk haar 60e verjaardag en grijpt die mijlpaal aan om het park flink te verfraaien.

Het park wordt verrassender, veel actiever en informatiever, zodat we ook op de lange termijn voor jong en oud een aantrekkelijke attractie blijven

aldus algemeen directeur Joris van Dijk.

Het is een unieke attractie dat hele Madurodam. Leuk, voor jong en oud, maar om verschillende redenen. Wat de volwassenen vooral aanspreekt is de herkenning van de gebouwen. Nederland in het klein, honderderden (inter)nationaal meer en minder bekende echte minigebouwen vol fraaie en grappige details. Voor de kinderen is het vooral een fantastisch groot speelgoedland, waar je met je vingers helaas niet echt aan mag of kan komen.

Midas is op die leeftijd dat beide aspecten even gaaf zijn. Hij vroeg glimlachend:

Is er ook een Madurodam in Madurodam? Want dan zou het voor Pinkeltje echt Pinkeltjeland zijn.

Ondanks de niet ongemakkelijke drukte kon ik er prima fotograferen: de diashow…

Voor de kinderkorting moet je een coupon printen schijnt. Die vindt je hier.
Ik zag bij de kassa aardig wat printjes rondzwerven dus dat bleek eigenlijk overbodig.

Enne… of dit een beetje reclame is? Ja, een beetje. Voor het goede doel dan wel want Madurodam schenkt alle netto opbrengsten al sinds de oprichting aan instellingen voor duurzame projecten ten behoeve van jongeren. Denk; Cruyff Court Laakkwartier, Jeugdsportfonds, Tuberculosefonds etc.

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag