Piek van de week

Op deze plek heb ik het al eerder over een paar persoonlijke fascinaties gehad: de tram, boksen, Scheveningen. Waar ik ook erg graag naar toe ga, zijn hotelbars. Een vreemde, uit de werkelijkheid geknipte ruimte. De hotelbar zit altijd diep in het hotel. Vaak donker. Anonimiteit is, indien gewenst, gewaarborgd. Een ontmoetingsplek voor reizigers. Eenzame lieden.
Ik denk dat er geen leukere bar is om achter te staan dan de bar in een hotel. daar kom je het dichtstbij de oer-barman: goed luisteren, heel discreet. Als ik dan in een hotelbar kom, word ik ook nooit teleurgesteld: de barman voldoet aan zijn cliché en de andere klanten ook. En in hotelbars draaien ze altijd jazz. Cool Jazz.

, , , , , , ,

One Response to Piek van de week

  1. Radio De Kockstraat oktober 28, 2011 at 6:25 pm #

    Haha! -Heerlijk onderwerp!
    De barman moet discreet zijn, ja, en nooit te amikaal, al zie je ´m dagelijks (zoals het mijns inziens ook in reguliere kroegen behoort te zijn, trouwens; ik heb wat dat betreft een aparte smaak). Hotels behoren aan de anonieme klant! Niet zelden op vakantie in een hotelbar een streep gezet door een dagplanning van sightseeing omdat de hotelbar al sightseeing (op de vierkante centimeter) genoeg was. Ooit in een helverlichte tram gezeten, en dat dan door een kleine storing tijdelijk het licht uitgaat, maar er nog ruim genoeg licht over is? Het gevoel van ontspanning dat ik dan ervaar komt dicht in de buurt bij mijn hotelbarbeleving.
    Cheers voor de foto´s!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag