Filmreview: TinTin

tintin

De animatiefilm over stripheld Kuifje heeft afgelopen weekend de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. Steven Spielberg tekende voor de regie van het eerste filmavontuur van ’s werelds bekendste verslaggever met de rode kuif.

De nieuwsgierige journalist Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat het model van het prachtige oude zeilschip ‘De Eenhoorn’ (dat hij gekocht heeft op een markt) een geheim met zich meedraagt. Hij krijgt het aan de stok met de slechterik Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen.

Een 3D animatie film met prachtige effecten waardoor de stripwereld helemaal tot leven komt. Met in de hoofdrollen Jamie Bell als Kuifje, (TinTin) hij is bekend van Billy Elliott, Daniel Craig en Andy Serkis.

, , , , ,

2 Responses to Filmreview: TinTin

 1. Eduard november 1, 2011 at 11:50 am #

  Toch wennen, deze stripfiguren, die ineens engels praten.
  Indertijd bij de Gruyter kreeg je een 33-toeren fludderplaatje met de Schat van Scharlaken Rackham als hoorspel, met Donald de Marcas als Kuifje en Piet Ekel als Kapitein Haddok.
  Luc Lutz was een van de Janssen en Janssens.

  • madbello november 1, 2011 at 3:08 pm #

   Je kan ook de Nederlandse gesproken versie kijken 😉

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag