Piek van de Week

Als je vroeger je huiswerk niet af had omdat er op het laatste moment iets tussen was gekomen, zei de leraar altijd dat je het direct had moeten maken en niet tot het laatste moment had moeten wachten. Ik haatte dat.
Met mijn Piek van de Week wacht ik ook altijd zo lang mogelijk. Ik kan zeggen dat ik dat doe om zo actueel mogelijk te zijn. Maar ik wacht gewoon op het beste idee. Op het laatste moment kan ik besluiten welk idee ik het beste vind. En dus is de kans groot dat er iets tussenkomt.
Zoals deze week. Een rustig kabbelend weekje ontaardt plotseling in een hectische affaire. Ik zit in de race voor een fikse klus maar moet daarvoor mijn portfolio aanpassen en zo dadelijk inleveren.
Dus. Een foto uit de oude doos. De sloop van de Blauwe Aanslag, oktober 2003. Ik mis de Blauwe Aanslag. Niet dat ik er ooit gewoond heb. Ik heb sowieso nooit gekraakt. Niet uit principe maar meer uit luiheid. Ik mis de feesten. Heerlijk donker en autonoom. De hele nacht dronken dwalen door vreemde ruimten met een stampende beat in je hoofd. Ach, misschien mis ik gewoon de tijd dat ik nog zin had in dat soort feesten. Nu weer snel, hard aan het werk.

, , ,

7 Responses to Piek van de Week

 1. madbello november 4, 2011 at 10:09 pm #

  Heerlijk was het inderdaad, die duistere feesten zonder thema en snuffelen in al die vreemde ruimtes en prettige mensen.

 2. Jacob Cats november 4, 2011 at 10:45 pm #

  Mooi bericht!
  Prachtige foto.

  NB maar Den Haag Direct overruled nu Hofstijl door de bijdrages van René Bom,
  die de laatste dagen uitpakt met verslagen van zeer gezellige/vrolijke happenings:
  Grote markt; sneeuw
  Middelbeers; nachtburgemeesters
  Paard; iedereen!

 3. Jacob Cats november 4, 2011 at 10:48 pm #

  m=M

 4. Marco Raaphorst november 5, 2011 at 7:47 pm #

  Ik herinner me het zelfgebrouwen witbier nog. Het waren vrijere tijden toen.

 5. Willem Hoos november 6, 2011 at 4:12 pm #

  Ben pas sinds kort een min of meer regelmatige bezoeker van de Hofstijl website.
  Heb dus nog niet veel bijdragen kunnen lezen/bekijken.
  Maar twee bijdragen van Piek(over de hotelbars en het stukje hierboven) vind ik van grote klasse.
  Goede sfeerbeschrijvingen. Niet te lang, bijna alles to the point.
  Weet nu al dat ik een fan van je ben, Piek.
  Ga vooral door, ik kijk uit naar je bijdragen.
  Groet,
  Willem Hoos

  • Piek november 7, 2011 at 10:56 am #

   Beste Willem, dank je wel, een compliment als dit is erg motiverend! Daar kan ik wel weer even mee vooruit.
   Groet, Piek

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag