Meneer Duyvis, let op uw noten!

Geachte meneer Duyvis,

Onlangs wilde ik u een brief zenden waarin ik mijn bezorgdheid uit over de kwaliteit van uw minder gezouten pinda’s. Wat blijkt? U heeft uw geweten omtrent kwaliteitsnormen uitbesteed aan PepsiCo hetgeen mij bevreemdt. Ik zal u uitleggen waarom.

Jaren geleden toonde u op tv de overdreven zorg die in uw laboratoria aan de dag gelegd werd voor elke pinda. Gestudeerde mensen in witte jassen namen gehandschoend elke pinda nauwkeurig onder de loep en als deze werd goedgekeurd onder een ‘oké’ dan ging hij pas voor verkoop in de zak. De Duyvis pinda kent geen concurrent. Zie mijn brief over de teleurstelling van de pinda met 25% minder zout in de nieuwe receptuur. Daarin stel ik duidelijke vragen waarop ik geen antwoord kreeg, maar een ‘voucher’ ter waarde van, schrik niet: € 1,50. De portokosten voor het opsturen van de betreffende verpakking waren waarschijnlijk nog hoger. En de moeite voor het inwisselen van een voucher ter waarde van € 1,50 is in deze digitale tijd zeer omslachtig. Bovendien wordt verzocht een zeer ingewikkelde code uit de brief  op de tegoedbon in te vullen. Wat daar allemaal niet aan fout kan gaan …

Maar dat is nog niet alles waarom ik opnieuw mijn ervaringen met u wil delen. De brief is namelijk niet beantwoord maar afgedaan zonder de vragen te beantwoorden. Dus de afsluitende zin “wij hopen hiermee uw opmerking naar tevredenheid te hebben behandeld” moet ik helaas negatief beantwoorden.

Voor uw informatie voeg ik de brief hierna als digitale kopie bij.

 

 

Duyvis Consumentenservice

Antwoordnummer 2460

3600 VB Maarssen

 

Den Haag, 11 september 2011

Betreft Duyvis Gezouten pinda’s 25% minder zout = minder lekker en droog

Geachte mevrouw, mijnheer,

 

Bijgaand treft u de verpakking aan van uw product Duyvis gezouten pinda’s, met als toelichting “25% minder zout” dan de oude Duyvis pinda’s receptuur.

Als dagelijkse consument van ons favoriete zoutje, zijn mijn vrouw en ik niet meer zo enthousiast, sinds er minder zout aan de pinda is toegevoegd. De kleine AH (laan van Meerdervoort/Conradkade) waar wij vlakbij wonen heeft alleen deze pinda van Duyvis in haar programma. Dus zijn wij daaraan ‘overgeleverd’.

De laatste tijd vinden wij zelfs dat de pinda’s in de nieuwe receptuur veel droger en minder knapperig zijn. Bovendien was het grootste deel van de inhoud van een zakje pinda’s voorheen gevuld met meer glimmende en aan elkaar vast zittende helften van pinda’s. U zult moeten weten dat de echte genieter van de versnapering het breken van het nootje met de tanden en het losmaken van de twee helften van de pinda met de tanden zijn genot verhoogt. Als voorbeeld stuur ik u de laatste pinda’s in de bijbehorende verpakking zodat u in uw laboratorium kunt onderzoeken waar dit kwaliteitsverlies in zit.

Ik zou het jammer vinden als wij geen gezouten pinda’s meer van Duyvis kunnen kopen, want de smaak en knapperigheid staat, of liever gezegd stond, ver boven pinda’s van andere merken.

Aan u de vraag of er geen pinda’s van de oude receptuur meer verkocht worden, cq in het Duyvis programma bestaan. Want van deze pinda’s worden wij niet vrolijk.

 

In gespannen afwachting van een vrolijke noot, verblijf ik

 

Met vriendelijke groet,

 

 

NME ‘t Hart

 

Bijlage: Duyvis verpakking met minder vrolijke nootjes

(helaas kan ik deze niet meer bijvoegen)

 

 

 

 

, , , , ,

2 Responses to Meneer Duyvis, let op uw noten!

 1. Maup november 10, 2011 at 4:48 pm #

  Herkenbaar:
  ‘U zult moeten weten dat de echte genieter van de versnapering het breken van het nootje met de tanden en het losmaken van de twee helften van de pinda met de tanden zijn genot verhoogt.’
  Het fijnst vind ik altijd het knabbelen op die kleine kiemdeeltjes die bij het splitsen van beide helften tevoorschijn komen. Juist die zijn extra lekker en verdienen juist meer zout

  • Niek december 14, 2011 at 5:24 pm #

   En laat ‘meneer Duyvis’ nu echt hebben geluisterd; sinds mijn smeekbede zie ik alleen nog maar de ouderwets gezouten pinda’s ofwel ZONDER verpakkingsopdruk ‘25% minder zout’ in de schappen. En ze zijn weer ouderwets lekker! De helften zitten gewoon weer aan elkaar dus Maup de kiemdeeltjes liggen weer voor het opknabbelen;-)

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag