Hofstijl WIFI Hotspot-kaart 1 van de eerste 15 databanken open data

denhaag-open-dataIk ben er trots op dat mijn initiatief om via een open WIFI Hotspot-kaart met behulp van Google Maps aan te duiden waar in Den Haag vrije WIFI Hotspots te vinden zijn nu ook door de Haagse Gemeente overgenomen wordt als 1 van de 15 eerste Open Data projecten. En het is daarmee een van de weinig projecten die geheel door gebruikers gegenereerd is zonder gebruik te maken van overheidsdata. 100% een burgerinitiatief dat in korte tijd zeer succesvol bleek.

Wie mij goed kent weet dat ik een groot voorstander ben van data die met behulp van een zeer beperkt copyright gedeeld kan worden met anderen. Dit zorgt voor gelijkheid binnen een community en zorgt voor een veel betere distributie en mogelijkheden tot hergebruik.

De opzet van de kaart is heel simpel: aanduiden waar in den Haag WIFI Hotspots te vinden zijn. Niets meer en niets minder. Ken jij een WIFI Hotspot die nog niet op de kaart staat? Vul die kaart dan aan en lees hierrrr! hoe je dat kunt doen!

Voor meer informatie, zie:

, , , ,

3 Responses to Hofstijl WIFI Hotspot-kaart 1 van de eerste 15 databanken open data

  1. Akbar Simonse november 16, 2011 at 9:13 pm #

    Ha, te gek, gefeliciteerd Marco!

  2. Roel Wijnants november 16, 2011 at 9:21 pm #

    Top Marco, dit verdient navolging en leuk van de gemeente dat ze er aan meedoen.

  3. Maup november 16, 2011 at 11:06 pm #

    Mooi logo ook

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag