Haagse SP roept op tot steun voor het HTM-personeel

— PERSBERICHT —

Zondag 20 november voert het personeel van de HTM actie tegen de kabinetsplannen. Zij eisen dat het kabinet afziet van de afbraak en uitverkoop van het openbaar vervoer. De Haagse SP steunt de acties van het HTM-personeel. De SP realiseert zich dat reizigers last hebben van de actie, maar de actie is ook in het belang van de reiziger. SP-raadslid Bart van Kent: “Als de plannen van het kabinet doorgaan, zal de overlast niet een dag duren maar het gehele jaar Daarom steunen wij de actie, om deze onzalige kabinetsplannen te voorkomen.”.

Het kabinet Rutte wil ruim vijftig miljoen euro bezuinigen op het Haagse openbaar vervoer. Dat is meer dan een derde van het totale budget wat HTM per jaar te besteden heeft. De gevolgen voor Den Haag zijn groot: prijsstijgingen, het schrappen van tram- en buslijnen en het ontslag van honderden HTM-medewerkers. “Belachelijk dat dit kabinet met steun van de PVV het Haagse stadsvervoer om zeep helpt. Wij zetten ons als SP al jaren in voor behoud van de HTM. Hou HTM Haags!” aldus Van Kent.

Tijdens de actie op 20 november zal tussen 12.00 en 14.00 in de busremise aan de Telexstraat een manifestatie georganiseerd worden door de stakende personeelsleden van de HTM. Tijdens deze manifestatie zal ook Bart van Kent spreken. De manifestatie is voor iedereen toegankelijk. De SP roept sympathisanten op om ook naar de Telexstraat te komen en steun uit te spreken voor de stakende personeelsleden. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

, , , , ,

One Response to Haagse SP roept op tot steun voor het HTM-personeel

  1. Eduard november 17, 2011 at 9:49 pm #

    En tekenen, hè! http://www.vriendenvanhtm.nl

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag