fonografie: Boomkap Mariahoeve

boomkap-mariahoeve-w680
111118-boomkap-mariahoeve.mp3

Ineens zijn er zo’n 4 of 5 grote bomen gekapt hier in de tuinen. Ze stonden er zeker een jaar of 40. Waarschijnlijk uit voorzorg omdat diverse bomen steeds vaker ouderdomsverschijnselen gaan vertonen. Bij een beetje wind ligt het hier vol takken. En het komt regelmatig voor dat een grote tak afbreekt. Het staat hier vol met van die grote reuzen vooral rond de voetbalvelden.

Ik vind het niet verkeerd. Mijmerend kun je je ogen over de weilanden laten gaan. En af en toe komt er een trein voorbij.

, , , , ,

2 Responses to fonografie: Boomkap Mariahoeve

  1. bogers november 19, 2011 at 8:32 am #

    Marco van dat enorme uitzicht zonder bomen ga je alleen maar piekeren, je gaat ze nog missen straks in de lente. Ze hadden de bomen ook kunnen onderhouden door de onhoudbare takken eraf te halen. Vandaag bij mij in de straat, bijna alle bomen gaan eraan en het nieuwe uitzicht worden lelijke kantoorgebouwen.
    Vindt het triest, erg triest.

  2. Marco Raaphorst november 19, 2011 at 8:41 am #

    Ja, klopt denk ik wel. Er is weinig onderhoud geweest in de periode dat ik hier woon.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag