Mijn stadsliefde

dis-fietsNa een hoofdstuk in Adriaan van Dis laatste boek gelezen te hebben had ik door waar de rest van het boek over zou gaan. Eigenlijk wist ik dat zelfs al voordat ik aan het boek begon. Dat was de reden om het boek te kopen. De titel? Stadsliefde.

Ik legde het boek opzij en dacht aan het redactiegesprek dat we van de week hadden in Huize Jeroen Stam. Over waar Hofstijl staat en wat het moet of kan worden. En hoewel het misschien oneerlijk is om Den Haag met Parijs te vergelijken – ik doe soms een poging – echt verkeerd is het niet. Eenmaal ingezoomd ontdek je meer overeenkomsten dan je in eerste instantie zou verwachten. Het beleid van het land wordt hier gemaakt. Den Haag, een stad waar de Hagenees snedig en met humor de elite bekritiseert. Waar taal verheven wordt tot machtsmiddel ter bestrijding van de stompzinnigheid van onwetende wethouders. Een stad waar, in tegenstelling tot Parijs en Amsterdam, zelden het toerisme de boventoon voert.

Het thema de liefde leent zich goed voor een boek. En voor een blog. Laat Hofstijl mijn teken van liefde zijn. Mijn stadsliefde.

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag