De tevreden ZZP-er

zzp-erZZP is the only way! Niet langer afhankelijkheid van de domme plannen van de baas. Je hand slaafs te moeten ophouden. Lullen als brugman wanneer je iets wil veranderen. Een dagje thuiswerken? Oef lastige vraag! Een vertrouwen van likmevestje.

Maar goeds, sommige mensen willen liever braaf dat de ander hun vertelt wat ze moeten doen. En dat de ander het risico voor hun neemt. Aan de hand meegenomen door het leven. Waar ik zo’n enorme hekel aan heb. Alsof je je dromen niet mag waarmaken. Alsof je maar beter voor veiligheid kunt kiezen. The horror!

Uit onderzoek blijkt dat mijn mening niet uniek is. 12 procent van de ZZP-ers zou never ever fucking ooit terug willen naar het slaafse dienstverband.

Dat blijkt uit het rapport ‘Zelfbewust een zelfstandige positie’ waarin de vierde meting van het zzp-panel is beschreven.

Dit panel is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het onderzoeksprogramma ‘MKB en Ondernemerschap’. De meting wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau EIM en vindt sinds 2009 twee keer per jaar plaats.

(bron)

80 procent is positief over zijn zelfstandige positie. 90 procent is tevreden over de omstandigheden waaronder ze hun werk doen versus de 75 procent van de werknemers waarvoor dit geldt. Een kwestie van ik haat mijn baas, ik haat mijn collega’s? 1 op de 4?

Het zullen er meer en meer worden. Internet, of noem het de digitale revolutie, zorgt ervoor dat plaats en tijd niet langer een rol spelen in ons bestaan. En dat het werk en je leven een eenheid vormen. En dat de schoenmaker heden ten dage juist niet bij de leest moet blijven. Veranderende tijden? Ja, nogal! Heerlijk toch?

, , , ,

4 Responses to De tevreden ZZP-er

 1. karin r. november 28, 2011 at 1:12 pm #

  toevallig luister ik op *dit* moment I Resign (van Susanne Sandfør) 🙂 Mijn beste keus ooit in mijn leven geweest!

 2. Jacob Cats november 28, 2011 at 6:51 pm #

  12 procent wil niet terug naar een baas, 88% dus eventueel wel
  Misschien zijn er ook nadelen aan het zelf je kostje verdienen?

  • Marco Raaphorst november 28, 2011 at 6:59 pm #

   klopt niet wat je schrijft. ik quote:
   ” slechts 12 procent kiezen voor een dienstverband als die mogelijkheid zich zou voordoen”

   88 % zou dus never ever terug willen naar zo’n dom baasje

 3. Tevred/ten december 5, 2011 at 11:40 am #

  Voor het eerst hebben zich dit jaar ook zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en kleine zelfstandigen gemeld bij de Voedselbanken.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag