Teeven drukt downloadverbod door


Ondanks grote weerstand bij de Tweede Kamerfracties wil staatssecretaris Fred Teeven (VVD) nog niet van de kabinetsplannen voor invoering van het downloadverbod afzien. ‘Ik kan niet stil blijven staan, want er is druk vanuit de Europese Commissie. Maar ik kan wel knopen tellen, en ik zie dat ik een probleem heb’, zei hij vandaag tijdens het debat over de hervorming van auteursrechten. ‘Maar ik hoop u nog wel van het een en ander te kunnen overtuigen.’

Eerlijk gezegd snapt hij schrikbarend weinig van de materie.
‘Iets met internet, toch?’

foto: CC BY-NC Roel Wijnants

, , , , ,

3 Responses to Teeven drukt downloadverbod door

 1. Marco Raaphorst november 30, 2011 at 8:06 pm #

  Heeft zich laten pijpen door dat mannetje van BREIN?

 2. Maup november 30, 2011 at 9:02 pm #

  Gadver, echt?

 3. eric december 1, 2011 at 10:41 am #

  Ik vraag me met regelmaat af of Fred Teeven wel rechten heeft gestudeerd. Ik geloof namelijk niet dat iemand met een ECHT juridische achtergrond zulke domme wetten kan verzinnen.En dan te bedenken dat dit het geheime wapen van het openbaar ministerie was. ik wordt spontaan somber dat dit het topniveau bij het OM is.
  En dan nog even over BREIN en BUMA-STEMRA:
  BREIN is een organisatie die het recht van de sterkste gebruikt: tekenen, anders richten we je met rechtzaken helemaal ten gronde, want we hebben ongelimiteerde fondsen om dat te doen.
  BUMA/STEMRA: zogenaamd doorgeefluik van muzikanten. In werkelijkheid de afroom machine van de middleman. Hoe is het mogelijk dat een directeur van Sky als “medeauteur” geld ontvangt. Hoe is het mogelijk dat een directeur van BUMA/STEMRA een torenhoog salaris krijgt, terwijl hij een simpel doorgeef loket bedient

  De politiek laat zich consequent voor het karretje spannen van de Middle men van de muziek industrie: ZIJ zijn degenen die geld mislopen, terwijl ze maar beperkt toevoegen. Het geld komt maar heel BEPERKT bij SOMMIGE artiesten terecht. De amusements industrie heeft een krachtige lobby waar de gemiddelde politicus geen weerstand tegen kan bieden.

  En nu op voor de hamvraag: gaan we nu af van al die idiote heffingen als er een download verbod komt: Ik denk het niet. En zo moet een popgroep die in eigenbeheer een CD maakt bijdragen aan BUMA STEMRA, maar krijgen ze daarover NOOIT geld. Wanneer snapt de politiek nu eens, dat het helemaal niet draait om de musici maar die middle men, die zelf niets creeeren. En dat we om deze middle men te spekken heel veel vrijheden opofferen…..

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag