Vallen en graffiti scoren in Borrel met de buren #3

Wat hebben vallen en graffiti met elkaar gemeen? Even nadenken en dan pas verder lezen …
Nee, wat zeg ik nou: eerst de ogen afwenden van deze tekst, nadenken … en dan pas doorlezen. Want het is best een ingewikkelde materie. Ben je zover? Oké.
Een val komt meestal onaangekondigd en creëert voor ieder persoon een compleet nieuwe omgeving. En dat had het project Graffiti op de Eneco Elektriciteitshuisjes ook: zonder de omwonenden van de 33 elektriciteitshuisjes in Segbroek vooraf te informeren, vertelt projectleider Jochem Cats, werden deze van soms compromitterende graffiti voorzien waarmee een voor hen nieuwe omgevingssituatie ontstond, net als na een valpartij, licht Judith Schoneveld van Zeebelt toe. Hallo, ben je daar nog? Ik zei het toch dat het een ingewikkelde materie is? Maar oh zo boeiend. Tel daarbij op het debuut van zangeres Suzanne Ypma solo (v/h Pitch Blond) en het thema Verandering in het dagelijks leven is compleet.

Petra van der Schoot kan boeiend vertellen over valpartijen. Maar je moet er wel even bijblijven als zij met een kop en schotel aan de gang gaat, op afstand bevestigd aan ijzerdraad. Het zwevend serviesgoed verandert ons beeld dat wij van een kop en schotel gewend zijn. En daar gaat het over in het beeldend muziektheater Achterna gedragen, over vallen en reizen dat op 9 en 10 december 2011 in theater Zeebelt speelt.

niek-foto

En de droom over een nieuwe situatie als bij het vallen. Tijdens de val in een seconde gaat de hele wereld aan je voorbij dus ook de omgeving wentelt voorbij. Zij heeft ervaring (3x!) in het rijden tegen openslaande autodeuren. Bij de derde keer was het zo dat die seconde zo lang duurde dat het wel een uur leek en ze al vallend dacht: ojee daar gaan we weer en de tijd krijgt om om zich heen te kijken. Rustig erbij ging liggen tijdens de val en erbij gaat nadenken, waar zal ik nu weer eens op letten. Hoe zal het zijn als de vallende stilstaat en de omgeving buitelt?

Later spreek ik met de regisseur van het stuk Achterna gedragen dat op 9 en 10 december as in Zeebelt wordt gespeeld. (30% korting voor de Buren)
En fietsincidenten daar weet Interniek natuurlijk alles van. Tot aan de bloederige videobeelden van het hechten na de val. Het is boeiend om op die manier met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

, , , , ,

2 Responses to Vallen en graffiti scoren in Borrel met de buren #3

 1. Maup november 30, 2011 at 12:53 pm #

  Over die graffiti op schakelhuisjes heb ik hier eerder gesproken:
  http://hofstijl.nl/2009/04/07/segbroek-in-museumland/

  Goed verslag van Zeebelt weer Niek.

  • Niek november 30, 2011 at 5:27 pm #

   Dankjewel Maurits, ik ben benieuwd naar het muziektheaterstuk.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag