PvdA, gratis internet aanbieden doe je zo:

(scan krant) gratis internet Den Haag - Rotterdam

klik voor vergroting

PvdA raadslid Marieke Bolle heeft een plan om gratis WIFI aan te bieden tot aan Rotterdam. Ze weet alleen nog niet precies hoe en het zal wel complex wezuh. Dat idee.

Nou Marieke, het is niet complex, het is RETE simpel.

Het enige dat er moet gebeuren is dat men in Den Haag zoveel mogelijk FON-routers gaat gebruiken. Via deze slimme routers deelt elke gebruiker een stukje van zijn/haar bandbreedte met anderen die in de buurt wonen of er tijdelijk vertoeven. FON-gebruikers vormen zo een community van gratis internet aanbieders. En FON is geheel open source (nogal een groot voordeel!).

Een FON Simpel Router kost nog geen 40 euries en voor 19 euries extra koop je er een 200 meter zender onder de briljante naam Fontenna bij. Zie voor aanvullende info en prijzen: corp.fon.com/en/ →

Zoals je kunt lezen, dit is nogal een boel RETE simpel! Dus PvdA ga nou geen miljoenen uitgeven aan de verkeerde club. Voer bovenstaande uit of huur mij in. Nog een tip: gooi een dealtje op bij FON zodat Haagse burgers een FON-router tegen korting kunnen kopen. Wie voor FON kiest, moet in de watten worden gelegd.

Zover is het nog niet, dus voor nu kijk je natuurlijk op de Hofstijl WIFI-kaart om te spotten waar je van gratis WIFI gebruik kunt gaan maken. Allemaal mogelijk gemaakt omdat wij *uhm* verstand van internet hebben…

, , , , , , ,

4 Responses to PvdA, gratis internet aanbieden doe je zo:

 1. Roel Wijnants december 8, 2011 at 7:11 pm #

  Je zal versteld staan welke klojo toch voor een peperduur pakket gaat omdat een externe adviseur dat heeft gerecommandeerd a raison van xxxxxxxx euro
  want zo’n goedkope oplossing als FON-routers dat kan niet goed zijn .
  Als het geen ton kost is het niet goed

  • Marco Raaphorst december 8, 2011 at 7:15 pm #

   Ze MOETEN dit gaan doen. Hoop dat er genoeg IT-kenners bij de gemeente rondlopen die ook met de vuist kunnen slaan.

 2. Jelle december 8, 2011 at 7:19 pm #

  Fon is helemaal niet meer zo open source als dat het was. De software is dicht gespijkerd en niet meer te gebruiken op andere routers. Zo ben je dus verplicht om hun dure hardware(marge++) te kopen.

  Ik vind het Freifunk principe in Duitsland veel interessanter. Aan bedrijven vragen of ze een fractie van hun bandwidth vrij willen geven en een router+antenne op het dak plaatsen. Vooral nu mensen glasvezel krijgen is er genoeg bandbreedte over..

  • Marco Raaphorst december 8, 2011 at 7:36 pm #

   *koppen bij elkaar steekt*

   Goeie aanvulling! Freifunk en FON in een vergelijkend warenonderzoek. Er is misschien nog meer te vinden op dit vlak. Maar de sharing-router lijkt mij op korte termijn een prima oplossing.

   Hoewel? Als de overheid een satelliet boven de stad hangt stappen we massaal van de Ziggo, KPN, Telfort etc. af… 😀 Is ook een optie. Denk alleen dat het plan van PvdA veel en veel beter via de FON of FON-look-alikes op te lossen is op korte termijn.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag