De Mars voor het Leven

Op 18 december 1980 stemden de leden van de Tweede Kamer in met de Wet Afbreking Zwangerschap. Abortus werd daardoor legaal en beschikbaar voor alle vrouwen tot de 24ste week van hun zwangerschap.

Als tegenactie wordt rond deze datum jaarlijks De Mars voor het Leven georganiseerd. Met dit jaar een inleidend woord van ex EO-directeur Bert Dorenbos. Een regelrechte christen-activist en fundamentalist die landelijke bekendheid verwierf met het rondsturen van op foetussen gelijkende poppetjes aan kamerleden.

Op onderstaande video is te zien hoe een demonstrant die het niet met Bert Dorenbos en zijn aanhangers eens is in een bus wordt afgevoerd door een aantal politiemensen. De blijde boodschapper Dorenbos van deze beweging duld geen tegenspraak.

[CC BY-NC foto’s: Roel Wijnants]

, , , , , , , , ,

10 Responses to De Mars voor het Leven

 1. Cornelis december 10, 2011 at 11:58 pm #

  Dorenbos duldt geen tegenspraak? Flauwe opmerking.

 2. Roel Wijnants december 11, 2011 at 2:25 pm #

  Een een propagandafilm van Dorenbos met schokkende beelden en gedachten van deze groepering

  http://www.brinktv.com/?page_id=1347

 3. Frans Jan december 12, 2011 at 12:01 pm #

  Laat die schreeuwlelijk persoonlijk met Dorenbos in gesprek gaan. Ik was er ook. Goede zaak dat deze relschopper werd afgevoerd.

 4. Shelly Zuiderduin december 12, 2011 at 6:34 pm #

  Mensen die tegen abortus zijn zijn vaak voor de doodstraf. Zo handig als je in god gelooft.

 5. Roel Wijnants december 12, 2011 at 8:52 pm #

  @ Frans Jan
  Het was geen relschopper zij stond op grote afstand van de demonstratie , bovendien heeft zij net als Dorenbos het recht om een stem te laten horen. elke Nederlander mag daar protesteren.
  Maar ze moest zo nodig door door enkele voorstanders bekeerd worden en stoppen met haar protest. zij bleef op grote afstand staan maar de bekeerlingen kwamen hinderlijk voor haar staan een enkele keer greep de politie in en stuurde de mensen terug naar de groep. Later werd ze onterecht afgevoerd naar het bureau.

  • Frans Jan december 13, 2011 at 5:05 pm #

   Zeker mag iedere Nederlander z’n stem laten horen. Alleen mag daar best een stukje respect bij zijn. En dat was er bij deze persoon bepaald niet. Ik begrijp niet hoe je de zaken zo om kunt draaien. Als ik het goed begrijp verwijt je mensen die met iemand in gesprek willen -alsof dat geen recht is!- dat ze hinderlijk zijn, terwijl iemand die probeert zo hard mogelijk te schreeuwen in een poging afbreuk te doen aan een vreedzame bijeenkomst je sympathie heeft.
   Overigens haast ik me om afstand te nemen van het soort mail dat je kennelijk ontvangt. Al ben je het niet met elkaar eens dan lijkt het me toch niet zo moeilijk om elkaar te respecteren. Een ander zonder gegronde reden -en dan ook nog in slecht Nederlands- rat en moordenaar noemen is natuurlijk beneden alle peil.

 6. Roel Wijnants december 13, 2011 at 12:43 am #

  Mail van een frisse jongen gekregen
  ————————————————————————————
  Geachte heer Wijnants,
  Noem mmij ook maar doodsgevaarlijk noem ook maar fundamentalist ook lid van een dodelijke beweging. Mag allemaal. Ga maar lekker door zo schelden doet geen pijn toch als iemand een andere mening heeft dan mag je op de persoon gaan spelen toch? Ik noem jouw een levensbedrijgende rat van het ergdte soort Vermomt als straatfotograaf maar toch een rat. Zo lekjer schelden op elkaar. En ga eens zoeken naar een foto van een kind van 24 weken moordenaar. Die kunnen zonder hulp nog 12 uur liggen krijsen als een jong katje meneer de fotograaf.

  • Marco Raaphorst december 13, 2011 at 9:43 pm #

   de frisse jongen heeft hem zeker anoniem ondertekend of niet?

 7. Roel Wijnants december 13, 2011 at 9:52 pm #

  Idd maar zijn mailadres was lastiger weg te moffelen al kan dit speciaal hiervoor aangemaakt zijn (hetekolen@hotmail.com.

 8. Marco Raaphorst december 13, 2011 at 10:10 pm #

  ja, anoniem dus

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag