Gemeente Den Haag dolblij met Coldplay?

coldplay

Als ik dit lees, vermoed ik alweer een addertje onder het gras, het gras van het Malieveld deze keer. Wat heeft de gemeente nu in hemelsnaam met onze muziek te maken? Buiten het afgelasten van het Snoop Dog concert om de mogelijk slechte invloed van deze rapper op onze jongeren. En al helemaal onze cultuurbarbare Marjolein de Jong, die net nog liep te scanderen dat we voor Jazzmuziek voortaan maar naar Rotterdam moeten uitwijken. Rotterdam? Ik vind het een mooie stad hoor, vooral langs het water van de Nieuwe Waterweg, maar zie mij daar niet staan te genieten van North Sea Jazz.
Typisch een afleidingsmanoevre van het ronduit schandalige gemanipuleer rond de Eurojust hoogbouw en de bedreigde villa’s in Zorgvliet. Net als het storten van die 75.000 euro in het Haagsche Bluf (..) Fonds. Kijk eens hoe fijn wij dat storten in de pot van het door Anton Corbijn gestarte cultuurfonds? Onze cultuurwethouder houdt er niet van dat alles maar moet worden vastgelegd als wij het over beschermd stadsgezicht hebben. Nee dank je de koekoek, daar schieten onze bouw wethouders niets mee op.

Dat Coldplay in Den Haag wil spelen is voor mij voldoende om blij van te worden, maar wanneer was dat ook alweer? September 2012? Dat doet mij denken aan die geweldige aankondiging van het afgelaste Royal Beach Concert op een strand dat er nog niet lag aan een boulevard die werd afgebroken en met alvast een éénrichtingsverkeersomleiding zodat we zeker wisten dat het verkeer vast zou komen te staan. En waar was het ook alweer? Op het Malieveld? Reken er dan maar op dat net in die tijd de geesten in de bol zijn geslagen om de Utrechtsebaan alsnog aan te laten sluiten op de Koningskade en daarvoor toch wel even het Malieveld op de schop moet…

[CC BY-SA foto: ConcertTour]

, , , , , ,

One Response to Gemeente Den Haag dolblij met Coldplay?

  1. Bram december 14, 2011 at 8:54 am #

    Wat een zuur stukje zeg! En ook nog eens vol fouten en insinuaties.
    De organisatie van het Coldplay-concert is in handen van Livenation (voorheen Mojo) daar kan dus voor 99.99% niets mee misgaan. Een vergelijking met Royal Beach Concert slaat daarom helemaal nergens op. Ook je achterhaalde verhaal over Snoop Dogg (met dubbel g) doet mij vermoeden dat je niet echt goed hebt verdiept in dit verhaal. En zo staan er nog wel meer onjuistheden en voorbarige conclusies in dit Hofstijl-onwaardige stukje.

    Ook de vergelijking tussen grootschalige concerten en de bouw van Eurojust is wel heel erg vergezocht en komt het artikel niet ten goede.

    Tot slot: er is genoeg goede muziek in Den Haag te vinden. Momenteel is State X-Forms in volle gang. Jammer dat ik je daar niet over hoor.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag