Stop boomkap Laan van Meerdervoort!

Laan van Meerdervoort tussen Thorbeckelaan en AzaleapleinDe gemeente Den Haag wil 167 bomen kappen op de Laan van Meerdervoort. Het gaat om het gedeelte tussen Azaleaplein en Thorbeckelaan. Zie de uitgelichte driehoek op de foto.

De Gemeente wil de Laan van Meerdervoort herinrichten om vrijliggende fietspaden aan te leggen. Prima. Maar de herinrichting wordt ook aangegrepen om een zogenaamd parkeerprobleem in de Vruchtenbuurt op te lossen. Voorgesteld wordt om 266 parkeerplaatsen in de middenberm van de Laan van Meerdervoort toe te voegen, waarvoor 167 huizenhoge bomen gerooid moeten worden. De 126 jonge sprietjes die worden teruggeplant hebben zeker 20 jaar nodig om dezelfde omvang te krijgen. Of zoals fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse StadsPartij het formuleert:

De Laan van Meerdervoort is een mooie, brede allee met mooie, imposante bomen in de middenberm. Met dit plan wordt de laan gedegradeerd tot verkeersriool en afvoerputje voor het blik.

Buurtbewoners stellen bovendien dat er in de Vruchtenbuurt voldoende parkeerplaatsen zijn. De Laan van Meerdervoort heeft nu al parkeerstroken aan beide kanten van de weg. Als daar nog eens twee stroken in de middenberm bijkomen zal dat leiden tot opstoppingen van in- en uitparkerende auto’s.
Wijsmuller:

Dit gaat leiden tot meer luchtvervuiling. De kosten van 1,6 miljoen worden betaald uit een potje wat bedoeld is om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een gotspe.

Er daar is Hofstijl het helemaal mee eens. U ook? Onderstaand kunt u uw ongenoegen de vrije loop laten.

foto: CC Maurits Burgers

, , , , , , , ,

15 Responses to Stop boomkap Laan van Meerdervoort!

 1. Ivo Coljé december 15, 2011 at 12:10 pm #

  Bomen kappen op de Laan van Meerdervoort is zelfverminking van Den Haag, niet doen dus.

 2. pieter december 15, 2011 at 12:11 pm #

  Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Maar als dit zoveel geld moet kosten laat het dan maar alleen dààrom al achterwege. Ik fiets hier vaak en heb nooit het gevoel gehad dat ik daar onveilig fiets.

 3. Eduard december 15, 2011 at 12:24 pm #

  Net als met de tramtunnel: die fietspaden worden alleen maar aangelegd als excuus voor de bomenkap voor die parkeerplaatsen.
  Wel hypocriet van die bewoners. Want reken maar dat dit wel degelijk gebeurt als reactie op hun klachten over te weinig parkeerplaatsen. Want anders zou de gemeente dit in deze zware tijden nooit doen…

  • Maup december 15, 2011 at 9:30 pm #

   Dat potje dat bedoeld is om de luchtkwaliteit te verbeteren lijkt me een Europees subsidiedingetje, maar ik kan me vergissen.

 4. judith december 15, 2011 at 12:29 pm #

  Belachelijk! Een van de mooiste stukjes van Den Haag, de buurt waar ik ben opgegroeid. Zonder bomen wordt een stad dood…we kunnen overal wel parkeerplaatsen maken, waar houdt het op?

 5. Akbar Simonse december 15, 2011 at 12:47 pm #

  Dat wordt dan dus de Van Meerdervoortstraat……Kunnen de bedenkers van dit idiote plan niet omgehakt worden?

 6. Niek december 16, 2011 at 1:35 pm #

  Goed dat de Stadspartij er zo vroeg aandacht aan besteedt. Dan kunnen de ambtenaren die deze bomenkap voorstellen eens op de fiets langsrijden over de Laan van Meerdervoort richting Thorbeckelaan. Starten ter hoogte van de Fahrenheitstraat en dan de verrijking beleven in de middenberm vanaf het Azaleaplein. Kijken of ze dan nog over bomenkap durven beginnen.

 7. Raaphorst december 17, 2011 at 11:31 pm #

  Over 10 jaar rijden we toch niet meer in auto’s door de stad? Denk zelfs over 5 jaar niet meer. Of zitten er geen strategen bij de Gemeente?

 8. Maup december 17, 2011 at 11:42 pm #

  Er zitten helaas alleen rekenmeesters bij de gemeente. Geen mensen met een visie.

  • Niek december 18, 2011 at 12:28 am #

   Slechte rekenmeesters maken stinkende milieuwonden.

 9. Maup december 18, 2011 at 12:13 am #

  ACTIE!

  167 bomen staan op het spel.

  • Interniek december 20, 2011 at 9:56 pm #

   bewoner lvm 20 December, 2011 at 22:25 said
   Een ieder die zich wil aansluiten bij de oprichting van een actiegroep kan dit doen dmv van een mailtje naar:

   actiegroepbehoudkarakterlvm@gmail.com

   Deze wil op korte termijn een bijeenkomst organiseren.
   De inspraakperiode van dit project van de gemeente loopt tot 25 januari.
   Dus graag uw goede ideeen, bezwaren & andere zaken naar bovenstaand mailadres .

   Bewoner LvM

 10. Niek december 18, 2011 at 12:33 am #

  Zoiets als voor deze 42 bomen aan de Segbroeklaan? http://denhaagorg.wordpress.com/2008/02/05/bomenkap-segbroeklaan-aanstaande-woensdag/

 11. E.M maart 24, 2012 at 10:02 pm #

  De gemeente Den Haag zou is moeten stoppen met het onnodig omzagen van bomen die moeten wijken voor bebouwing en andere onzin. Bomen en planten filteren juist de lucht en zijn nodig voor een gezond leefklimaat in de stad. Men houd zich maar vast aan de zogenaamde rekenmodellen om de bomen maar om te zagen voor een schonere luchtkwaliteit. Bomen nemen de uitlaadgassen op en filteren deze voor schone zuurstof. Dus niet alles maar omzagen. We hebben bomen en planten nodig om te leven.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag