Piek van de week

Buiten is het donker. In het tramhokje en in de tram is licht. Daardoor kun je ze goed zien. Telefoon in de hand, koptelefoon op het hoofd of gewoon de blik op oneindig. Op weg naar school en werk. Van buiten zie je allemaal individuen, even samengesmolten tot één entiteit: de forens. Straks splitsen ze zich weer op in losse personages. Over ieder zou je een film kunnen maken.

, , ,

2 Responses to Piek van de week

 1. RM december 17, 2011 at 5:43 pm #

  Mooi, vooral de bovenste, met het contrast, warm ‘angora’ – natte jeugd.

 2. Radio De Kockstraat december 21, 2011 at 7:01 pm #

  Vanaf mijn twaalfde, dus de afgelopen 30 jaar, ga ik in Den Haag met het openbaar vervoer. Naar school, naar school, naar werk, naar werk en eindeloos naar werk. Een tram of bus wordt dan een tussenwereld. Als tussen waken en slapen. Of omgekeerd. Surrealisme kan dan plaatsvinden. Niet zelden doet ´t dat ook. Voorgedachten, of nabeschouwingen. Deprimerend of euforisch, en alles daar tussenin. Een impasse, een tijdstilstand.

  Je kan ook blijven zitten en doorrijden, denk je dan.
  Al doe je dat nooit.

  Treffende foto´s!
  Cheers!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag