Haagse kerstboomfoto: Interniek

Persoonlijk heb ik ook niks met een kerstboom dan dat ik het waanzin vind dat deze gezonde bomen elk jaar weer met honderdduizenden gekapt worden. Echt te gek! En dan die spanning er omheen of alles goed geregeld is maar OpaNiek krijgt toch elk jaar weer als oud-misdienaar van die gevoelens toen ik met mijn broers naar de nachtmis liep over supergladde straten naar de Elandstraatkerk en daar een gezongen nachtmis met drie heren diende. En als wij dan na soms tweeeneenhalf uur hongerig terugkwamen, mijn moeder de tafel feestelijk had gedekt voor een heel vroeg ontbijt met het hele gezin. En daar heb ik dus alles mee rond deze dagen …

foto-niek-1

Onze kunstboom die binnen een uur stond en staat, inclusief variabele lichtsterkte lichtjes die dus in de takken zijn verwerkt. Hele kerstboomwouden hoor ik in de verte zuchten: ‘Dat is één …’

foto-niek-2

En waar kun je anders deze door overleden oma op haar verre reizen gekochte kerstgeschenken voor de geboortes van haar kleinkinderen ophangen?

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag