Piek van de week

Een vriend van me had vroeger een strandtent op de plek van een brandstapel. Zelfs in de zomer was het zand nog vervuild met houtskool en spijkers.
Afgelopen woensdag ben ik even gaan kijken bij de enige 2 brandstapels die er nog toe doen: die van Duindorp en van Scheveningen. Beide vlak bij de haven maar een zee ertussen. De makers kunnen elkaars bouwwerken zien en ik geloof dat de concurrentie groot is.
Er staan zeecontainers om de wind weg te houden. Daar is vuur zodat de meisjes zich warm kunnen houden. Aan de Noordkant, bij Scheveningen stond een auto waar keiharde house uit klonk. Tientallen jongens en mannen vormen een trein om pallets te stapelen. Er wordt grimmig hard gewerkt. Ik ben niet van plan te gaan kijken ‘s nachts maar misschien rijd ik er op 1 januari wel even langs. Kijken naar de verbrande puinhopen van een nieuw begin.

, , , , , , ,

3 Responses to Piek van de week

 1. Marieke Vos december 30, 2011 at 6:07 pm #

  Prachtige foto’s!

 2. Maurits december 30, 2011 at 6:24 pm #

  Ik ga op 1 januari vaak kijken. Meestal smeult het dan nog zo goed dat er bij iedere draai van de wind nog wat vlammen uit de asberg slaan.

  De tweede foto vind ik helemaal top van de piek.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Knallen volgen elkaar sneller op … « HAGAZ!NE - december 31, 2011

  […] Maar als ik op de terugweg een nieuwe opname maak dan ziet de situatie er een stuk beter uit. Enkele tientallen enthousiaste opbouwers werken aan de lopende band om de solide basis die er al ligt, verder uit te breiden. Er staan immers nog drie ritten met pallets op het programma. Zie ook Piek van de Week op Hofstijl. […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag