DE BALANS; wat is er mis met karnemelk?

De balans is een column waarin Harry Zevenbergen iedere week gebeurtenissen uit de Haagse actualiteit belicht. De column is iedere woensdag om 10.40 uur te beluisteren bij Studio Haagse Bluf (www.denhaagfm.com).

“We sturen die mensen niet weg met een glas karnemelk en een broodje”, aldus onze burgervader Jozias van Aartsen bij de nieuwjaarsreceptie. Hij deed persoonlijk zijn uiterste best iedereen te begroeten en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Hij heeft vast een paar handen gemist, maar dat zal ik hem niet nadragen. Integendeel. Het valt te prijzen dat hij een serieuze poging heeft gewaagd.

Dat Den Haag weer de twijfelachtige eer had de gemeente te zijn met de duurste nieuwjaarsreceptie, daar wordt ik niet echt blij van. Het is helaas geheel in lijn met de megalomane trekjes die het Haagse gemeentebestuur al jaren kenmerkt, altijd de grootste te willen zijn. Maar ik reken ook dat onze vriendelijke burgermeester niet aan. Waar ik me wel over opwond was de opmerking die hij tijdens de reportage van het NOS Journaal maakte. In reactie op de kritiek reageerde van Aartsen met de woorden waar ik deze column mee startte: “We sturen die mensen niet weg met een glas karnemelk en een broodje.”

Wat is er in godsnaam mis met Karnemelk? Zeg nu zelf, hoeveel vuurwerkslachtoffers zijn er gevallen door mensen, die zich onder invloed van deze goddelijk zure zuiveldrank misdroegen tijdens de jaarwisseling. Hoeveel jonge vuurwerkvandalen zullen zich nadat ze met een vuurwerkbom de ruiten van de overburen eruit hebben geblazen verweerd hebben met: “Ja sorry het was mijn bedoeling niet, ik had me al flink ingedronken tijdens Matthijs, Paul en Youp en sloeg om 12 uur na de beste wensen mijn vierde literpak achterover. Ik had gewoon teveel karnemelk op en wist niet goed meer wat ik deed.” Ik zal het antwoord zelf maar geven. Niemand meneer van Aartsen. Zo vallen er ook nooit verkeersslachtoffers onder invloed van karnemelk en gaan er geen mensen na een avondje stappen zomaar op de vuist met onschuldige slachtoffers van zinloos geweld.

Nee, meneer van Aartsen, u ging daar zwaar de fout in. Ik stel voor dat u uw excuses aanbied aan de tevreden karnemelkdrinker, die zeker geen onruststoker is. Misschien moeten we een keer samen een glas karnemelk drinken en kan er als boetedoening dan een foto van u met het glas in de hand verschijnen in de Stadskrant. Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer volgend jaar twee vliegen in één klap worden geslagen.

Tijdens de alcoholvrije nieuwjaarsreceptie van 2013, wordt er voor alle aanwezigen een heerlijk glas biologische karnemelk geschonken. Waarmee gelijk een campagne tegen alcoholmisbruik onder jongeren wordt gestart.

Tot slot wil ik iedereen én ook meneer van Aartsen een gelukkig nieuwjaar wensen.

, , ,

One Response to DE BALANS; wat is er mis met karnemelk?

  1. Roel Wijnants januari 5, 2012 at 9:43 pm #

    Jozias is weer terug in zijn hooghartig gedrag wat hij de laatste tijd minder vertoonde .
    Er zijn voedselbanken die graag een broodje en een glas karnemelk wilden uitdelen aan de minderbedeelden . Misschien heeft hij vrienden die in de catering zitten en had hij min of meer toegezegd dat …………………. :-)))))

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag