Op zolder

Nu ik naar een groot huis verhuis spelen 2 vragen een belangrijke rol:

  • 1 – waarom zou je dingen niet weggooien wanneer je ze niet meer gebruikt?
  • 2 – waarom zou je dingen weggooien als je genoeg opslagruimte hebt?

Met digitale bestanden heb je dat probleem niet. Je zet ze ergens in The cloud op internet en je hebt er geen last meer van. Het staat uit het zicht. Internet biedt genoeg opslagruimte. Diverse plekken wereldwijd staan vol snorrende computers die precies op temperatuur gehouden worden. En van veel documenten wordt niet eenmalig het exemplaar opgeslagen maar in een veelvoud met bovendien backups op verschillende plaatsen. Het maken van redundante kopieën is wellicht door de digitalisering eerder toe- dan afgenomen. Terwijl je prima met z’n allen zou kunnen linken naar 1 brondocument, zo is internet tenslotte verzonnen (lang leve de hyperlink, toch?). Digitale vervuiling ten kostte van het milieu? Zeker te weten!

Net zo goed als dat er van het boek De Avonden in 1 straat meerdere exemplaren te vinden zijn. Daar gaan je bomen. Misschien zijn ze op huisnummer 59 zojuist aan dat boek begonnen, staat ‘ie bij huisnummer 41 in de kast en ligt ‘ie bij huisnummer 23 in een doos op zolder.

En bij hoeveel huishoudens in 1 straat zul je in de gereedschapskist een boor aantreffen? Toch vreemd want hoe vaak boort een mens in zijn leven een gaatje? Net zo goed als dat je een boek vrijwel nooit herleest. De kosten per gaatje zijn best hoog als je het omrekent via de aanschafprijs van een boor. Uitlenen is eigenlijk een veel slimmer plan. Ik stel voor: per straat 1 De Avonden en 1 boor. Kan die boekenkast er ook uit.

Er zit een hele grote zolder in dat nieuwe huis en dus hoef ik bovenstaande vragen niet te beantwoorden. Plek zat. Toch blijven die vragen in mijn hoofd spoken. Ik ga eerst maar eens gluren bij de buren. Kijken wat zij hebben.

zolder

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag