Binnenkort Spinvis in het Paard!

Ergens in Haarlem in een CD-shop. In de trein had ik in het Crossing Border krantje over hem gelezen, Spinvis. Iedereen die er zou gaan optreden keek uit naar het optreden van Spinvis. Werkelijk iedereen. Dat moest dus wel wat zijn, die onbekende man. Dus stond ik daar in die CD-shop, hoofdtelefoon op, hoesje van dat eerste Spinvis album in mijn ene en een Bugaboo in mijn andere hand. Mijn dochter was toen nog maar net geboren. Die Spinvis had duidelijk de plaat gemaakt die ik zelf altijd al had willen maken. Jaloersmakend maar onmiskenbaar eigen. Popmuziek was gelukkig nog niet dood.

Dat legendarische optreden op Crossing Border heb ik gemist. Wel heb ik Spinvis diverse malen live zien optreden. De ene keer verrassend goed, bijvoorbeeld in het Paard een aantal jaren geleden een keer of 2. En een paar maal minder goed. Dan hoorde ik een worstelend musicus die teveel naar binnen gekeerd bleef. Terwijl de abstractie en het paradoxale, die zijn studiewerk kenmerkt, uitbleef.

Spinvis nieuwste album “tot ziens, Justine Keller” kwam begin november vorig jaar uit. En dus is de man weer op tournee. Dat wil ik weer gaan zien! Waar? In het Paard, in de Grote Zaal op 17 februari 2012. En wil je ook gaan, bestel dan nu je kaartje want het dreigt uitverkocht te raken zo hoorde ik vandaag van het Paard.

Ik zal verslag doen samen met fotograaf Zilverbat. Voor de thuisblijvers die het zich kunnen permitteren niet te gaan.

[CC BY-ND foto: Mich Leemans]

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag