Ongenodigd distributicentrum voor de deur

Zo wordt reclamedrukwerk gedistribueerd. Gewoon neerkwakken voor iemand’s deur.

Zo wordt reclamedrukwerk gedistribueerd. Gewoon neerkwakken voor iemand’s deur.

In de pers en op weblogs kwamen al berichten over Post.nl-distributiecentra, die niets meer zijn dan garages bij particulieren met de nodige verkeersoverlast. Maar het kan nóg erger!

Dit hier rechts trof ik vanochtend voor mijn tuindeur aan op het trottoir. Op de pakketten stond een telefoonnummer vermeld.

Dit is echt geen reclame voor de Wibra.

Dit is echt geen reclame voor de Wibra. Klik voor groter.

“Hier laat de chauffeur de post achter, zodat de bezorgers van de omliggende wijken die hier kunnen ophalen om die dan in de loop van de dag te bezorgen”, zo klonk het aan gene zijde van de lijn, toen ik het nummer draaide.

Uiteraard heb ik vriendelijk verzocht of dit voortaan niet ergens anders kan gebeuren waar mensen er geen last van hebben. Werd genoteerd.

Gelukkig staat er wel een telefoonnummer op.

Gelukkig staat er wel een telefoonnummer op. Klik voor groter.

Blijkbaar is dit vrachtje overgebleven om aan de elementen te worden overgelaten, want hedenavond ligt het spul er nog, met alle risico’s, waaronder die van een boete wegens ‘aanbieden van huisvuil buiten de venstertijden’.

Wat zouden julie in dit geval doen?

 

7 Responses to Ongenodigd distributicentrum voor de deur

 1. Raasveldt januari 24, 2012 at 6:00 pm #

  Als jij een telefoontje krijgt van de verspreider om te controleren of de bezorgers hun werk wel goed doen, kan je antwoorden dat 1 exemplaar wel genoeg is i.p.v. een paar honderd, en dat de bezorger te lui is om dat ene exemplaar in de brievenbus te douwen.

 2. Raaphorst januari 24, 2012 at 8:24 pm #

  Maar als ik een meter naast de baal meuk tegen de muur ga pissen krijg ik een bekeuring.

  Kan de politie die gasten niet ff beboeten via dat telefoonnummer? Tuurlijk kunnen ze dat. Doen ze alleen niet.

 3. Eduard januari 24, 2012 at 10:02 pm #

  Troep is inmiddels verdwenen. Maar natte zooi van hangfolders de hele dag voor mijn deur is geen goede reclame voor de Wibra. En dit dus op tig plekken in Den Haag. Gaat er netjes uit zien.

  En straks kom je de post van Post.NL hier misschien ook nog wel tegen op die manier…

 4. Harry januari 25, 2012 at 7:24 am #

  Netwerk VSP is een dochterbedrijf van Post.nl. Ooit opgezet om te concurreren met het moederbedrijf en door net als Sandd veel lagere lonen te betalen de markt op te blazen.
  Sandd heeft ook geen depots en zet wanneer de postbezorger niet thuis is, de krat met post voor de deur van de bezorger.

 5. pieter januari 25, 2012 at 10:14 am #

  dat zal de vrije marktwerking wel weer zijn…

 6. Klantenservice Netwerk VSP januari 30, 2012 at 8:12 am #

  Beste Eduard,

  Netwerk VSP maakt afspraken om folderpakketten op bepaalde plaatsen neer te zetten. Bezorgers kunnen deze vervolgens daar oppikken om rond te brengen. Wij betreuren het ten zeerste dat dat deze keer tot overlast geleid heeft voor de omwonenden. In de toekomst zal deze verzamelplaats niet meer gebruikt worden en zullen we op zoek gaan naar een andere plaats/manier om de folderpakketten te distribueren, zodat dit geen overlast voor omwonenden veroorzaakt.

  Mocht je hier nog vragen over hebben, neem gerust contact met ons op!

  Met vriendelijke groeten,
  Het team van Netwerk VSP

  • Eduard januari 30, 2012 at 10:49 am #

   Dank voor deze – zij het wat late reactie.
   Ik hoop dat Netwerk VSP voortaan haar distributieplekken (volgens mij kan dat nooit zomaar een trottoir zijn) wat verantwoorder uitzoekt.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag