Maurits Roes Trio – Jazz in Café de BieB

Iedere laatste zondag van de maand treedt het Maurits Roes Trio op in Café de BieB, u weet wel, bij de oude Bibliotheek, aan de Veenkade. Maurits en trio bestaat uit wisselende muzikanten.
Morgen om 15.00 speelt hij met Thorsten Grau op slagwerk en Stefan Lievestro op Contrabas. Zelf neemt hij plaats achter de vleugel, die daar telkens op bijzondere wijze heen wordt gebracht.

Luistert u alvast naar Cinema | Take I:

Biografie:
Vanaf zijn 4e begon Maurits Roes (02/02/1981, Den Haag) piano te spelen. Hij nam privé les in klassieke muziek waarna hij op een bepaald moment in Jazz geïnteresseerd raakte, vooral omdat hij wilde werken aan zijn improvisatiekwaliteiten. Immers, vanaf jongs af aan was hij al bezig met improviseren. Op de muziekschool Het Koorenhuis kreeg hij les van jazzpianist Tilmar Junius. Deze stoomde hem klaar voor het toelatingexamen van het Koninklijk conservatorium in Den Haag waar hij in 2003 werd toegelaten en in 2007 zijn diploma behaalde. Hij was daar een student van Marc van Roon, Rob van Bavel, Jurai Stanic en Jasper Soffers. Hij heeft ook deelgenomen aan workshops in binnen en buitenland met onder andere John Taylor, Dave Liebman, Billy Hart, Fred Hersch, Kenny Werner en Branford Marsalis en Kurt Rosenwinkel.

Enige hoogtepunten is het uitbrengen van zijn debuut cd ‘ Essential Elements’ uitgegeven op het Haagse label “OAPRECORDS”, waarna hij vervolgens een tournee van drie weken in Italië heeft gehad. Verder heeft hij in 2008 en 2009 met zijn trio opgetreden op het The Haguejazz festival en heeft hij de muziek verzorgd voor de korte film genaamd ‘ Grijns’ welke was genomineerd op het Rotterdam Filmfestival.

Op het moment is Maurits Roes bezig met een uitwisselingsproject met Poolse jazzmusici en zijn er plannen om een nieuwe cd te gaan opnemen met zijn nieuw gevormde trio.
Meer info op www.mauritsroes.com.

, , , , , , , ,

5 Responses to Maurits Roes Trio – Jazz in Café de BieB

 1. Willem januari 29, 2012 at 6:47 pm #

  Hallo Maurits,

  Prachtig, sfeervol nummer, dat “Cinema” van je CD “Essential elements”.

  Alleen al op basis van dat ene nummer heb ik je besloten je CD te kopen.

  Ik zal daarover contact opnemen via je website.

  Groeten en succes met je carriere,

  Willem Hoos

 2. Maup januari 29, 2012 at 7:30 pm #

  Ik ben het met Willem eens. Ik wil ook die CD. Prachtig.

  Vanf 4:45 denk ik in de improvisatie frasen van iets van Ryuichi Sakamoto te herkennen.
  Hoor ik dat goed. Ik weet zo snel niet uit welk stuk.
  Als ik er op kom…

  • Willem januari 29, 2012 at 10:44 pm #

   Hallo Maup,

   We zullen beiden even moeten wachten met het kopen van de jazz CD “Essential elements”
   van het Maurits Roes Trio, omdat de website van Maurits enige tijd niet te bereiken is.
   Maar dat had je zelf misschien ook al ontdekt.
   Groeten,
   Willem

   • Maup januari 30, 2012 at 12:15 pm #

    Hij was gister inderdaad even onderuitgezakt wegens aandacht, hoop ik. Nu doet de site van naamgenoot Roes het weer prima zie ik.

 3. Willem januari 30, 2012 at 4:35 pm #

  Inderdaad, de site van Maurits Roes doet ’t weer. Nadat ik die bekeken had en naar nog twee nummers van het trio had geluisterd, heb ik Maurits omstreeks 16.00 uur op zijn 06-nummer gebeld en de CD “Essential elements” besteld.
  ’t Is wel een beetje jammer dat het nummer “Cinema”, dat ik via de Hofstijl-site beluisterde en dat ik zo goed vind, niet op de CD staat.
  Maar volgens Maurits staan er wel een paar andere nummers op, die ongeveer dezelfde sfeer als “Cinema” hebben(bijvoorbeeld “Le temps qui reste”).
  Maurits zou de CD nog vanmiddag naar me opsturen. En ik maak het geld(inclusief verzendkosten) naar hem over.
  Groet,
  Willem

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag