XS4ALL gaat op zwart

censuur-pirate-bay

Godzakke wat een gestoorde achterlijke kutrechter was dat zeg! Die lul die op verzoek van Stichting Brein zowel Ziggo als XS4ALL heeft bevolen de toegang tot websites van The Pirate Bay te blokkeren. Vandaar dat Ziggo-gebruikers vanaf nu worden doorgestuurd naar http://blokkade.ziggo.nl wanneer ze http://piratebay.org via hun browser bezoeken. Ja, inderdaad: godverdegodverdegodever, INTERNET CENSUUR IN NEDERLAND! Alsof we hier in een soortemet van China leven.

Uit protest gaat XS4ALL morgen de hele dag op zwart. Gelukkig gaan zowel Ziggo als XS4ALL in hoger beroep. Nu maar hopen dat de hogere rechter wel een beetje gezond verstand in zijn harses heeft!

*duimen kruist*

, , , , , , ,

6 Responses to XS4ALL gaat op zwart

 1. Arthur januari 31, 2012 at 9:08 pm #

  Gaat het nou eigenlijk om het tegengaan van het blokkeren of gaat het om het tegengaan dat er illigaal wordt gehandeld via dit soort sites. Persoonlijk ben ik het er wel mee eens dat het sites als de piratbay, moeilijk of onmogelijk wordt gemaakt om software op een illigale manier te verspreiden. Alleen dat een rechter bepaald dat een site geen toegang meer krijgt is niet OK. Ze zouden de bron, dus sites als Piratebay moeten aanpakken, hoe moeilijk dit ook is.

 2. Raaphorst januari 31, 2012 at 9:21 pm #

  Content op de Piratebay wordt door gebruikers en in sommige gevallen ook door content-makers aangeboden. Zij uploaden en dat is in Nederland niet toegestaan. Downloaden van muziek en video daarentegen wel (alleen voor privé-doeleinden).

  Ik vind The Pirate Bay geweldig. Je kunt er dingen downloaden die nergens anders te vinden zijn. En het formaat bittorrent leent zich voor eerlijke ruilhandel.

 3. Subscript februari 1, 2012 at 10:55 am #

  Pssst

 4. eric februari 2, 2012 at 10:41 am #

  De kern van de zaak draait om het volgende;
  Dit is de strijd van de amusements industrie die ten koste van letterlijk alles zijn positie probeert te behouden. Nog nauwkeuriger gesteld: Het draait niet om de artiesten maar om de poppetjes die zelf niets toevoegen: In hoeverre heeft een artiest anno 2011 nog die middlemen van de industrie nodig als je op internet van alles en nog wat kan regelen. De middlemen creeren een soort monopolie positie door met geld te strooien op de juiste plaatsen: radio stations, politiek noem het maar op, zodat deze zich inzetten voor de goede zaak. Ogenschijnlijk de artiesten,maar in werkelijkheid de middlemen. De onafhankelijke artiest heeft dat geld niet, en wordt door dit soort praktijken toch naar die middlemen gedreven.

  Als je denkt dat de vrijheid in Nederland goed is geregeld dan heb je het echt mis. We lopen voorop met afluisteren, en ook met het beperken van de vrijheid. We zijn terecht op 1 lijn gesteld met landen als china en iran. Als je kijkt wat voor onzin Fred Teeven allemaal uitkraamt, dan begin je echt te twijfelen of hij wel rechten heeft gestudeerd. Natuurlijk, hij heeft er rond gehangen, en (ik heb het niet gecontroleerd) heeft hij een bul. Maar dat wil nog niet zeggen dat je het snapt….. Nederland is een klein land, en dan kunnen daarin ook kleine figuren komen bovendrijven die keurig aan de hand van de industrie de wetten opstellen.

  • Raaphorst februari 3, 2012 at 2:07 pm #

   Eens. Copyright gaat niet langer over auteurs maar over right owners. Owners die zelf geen noot in een pakkie boter kunnen slaan.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag