Piek van de week

Speciaal voor Hofstijl kwam ik deze week onder mijn steen vandaan en ging naar Shabu Shabu.
In het oude Greve zit het immer drukke Japanse restaurant waar je erg veel mag eten volgens strakke regels. Er zijn 4 eetronden, ieder ronde mag je per persoon maximaal 5 gerechtjes bestellen en als je iets niet op eet moet je een boete betalen. De eerste keer weet je van gekkigheid niet hoeveel je moet bestellen de eerste ronde en daardoor krijg je de derde ronde al niet meer op.

Dit keer waren we vastbesloten de vierde ronde te halen. Eerste ronde bonen, soepje, salade. Niet teveel sushi met rijst: dat vult maar. Niet teveel gefrituurd spul. De tweede ronde gingen we natuurlijk wel helemaal los en de derde ronde waren we helemaal klaar. Ondanks de goede mentale voorbereiding en verstandige beslissingen hebben we weer de eindstreep niet gehaald. De enige man aan tafel (met 7 vrouwen!) heeft de restjes nog wel verorberd maar daarna was het ook voor hem afgelopen. Klaar. Vol.
Nee, zelfs geen koffie meer.

, , , , ,

One Response to Piek van de week

  1. Rob van der Werf februari 10, 2012 at 2:57 pm #

    Tja, da’s óók een formule…

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag