Ik wil met crowdfunding aan de slag!

voordekunstIk wil al jaren met crowdfunding aan de slag. Heb er weleens over geboomd met de VPRO, De Nieuwe Reporter en Creative Commons Nederland. Het kwam er niet van.

Vorig jaar overwoog ik zelf een Haags fonds op te zetten. Omdat niemand het doet. Omdat Den Haag achterloopt. Toch worstelt onze culturele sector hier evenzo hard als elders in het land. Maar ik heb besloten het niet te doen. Teveel werk om vanaf 0 te beginnen en ik ben meer maker dan organisator, laat staan fondsenwerver. Het zou slimmer zijn om bijvoorbeeld bij een fonds als fonds1818.nl in te haken.

Is crowdfunding een zinvolle investering? Is het de toekomst? Zonder ENIGE TWIJFEL!

Maar goeds, omdat Den Haag geen fonds heeft zou ik het nu via het Amsterdams Fonds voor de Kunst doen: voordekunst.nl. Die hebben het goed begrepen. En wellicht dat ik een project in de aanbieding heb binnenkort.

Dat zal toch wat zijn. Ik als Haagse maker. Maar wat moet dat moet. Er komt dan gewoon keihard onder te staan: met dank aan Amsterdam.

(ook gepubliceerd op marcoraaphorst.nl)

, , , , ,

3 Responses to Ik wil met crowdfunding aan de slag!

 1. Hitoshi Nakayama februari 14, 2012 at 11:24 am #

  i love u man !

 2. Piek februari 14, 2012 at 4:24 pm #

  Ik hoop dat ik onder mijn project mag zetten: Met dank aan Amsterdam!

  • Raaphorst februari 14, 2012 at 6:06 pm #

   Ik hoop dat Den Haag hem gaat voelen. Kunst en cultuur lijkt mij een voorwaarde hier.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag