Opûh Koffie lijkt vandaag wel Opûh Data …

opuh koffie

Het was me het bakkie weer wél. Nauwelijks was vaste gast Akbar (foto Adriaan op Hofstijl, klasse!) vertrokken of Ruud (Gebarenwinkel en Kinderboekenstad) komt gehaast binnen voor een renderklusje met Marco.

Deze stelt de FireWire van zijn notebook beschikbaar voor de hippe losse harde schijf waar filmpjes van Ruud blijkbaar in een verkeerde versie op staan. Inmiddels tel ik drie iPads een iBook en wat camera’s. Ondertussen kan Marco mooi de grafiek gewijd aan het komende Carnaval op Hofstijl plaatsen. Hij komt er bijna niet uit van het lachen, zo gaaf vindt hij de grafische weergave van het te buiten gaan van carnavalgangers in de diverse steden van ons anders zo brave Zuiden.

Maar echt lang kunnen ook aanwezige koffiegangers Alvin (Silferbad) en Roel (Roel1943) het er niet over hebben want Karel Kortland, je weet wel, die jongeman van in de tachtig, heeft de avond ervoor zijn best gedaan om een stukje Adriaan Bontebal op te nemen uit de videoregistratie van de afbraak van de Blauwe Aanslag. ‘Hoe dan?’, hoor ik je al direct vragen, als Marco en Ruud hun best zitten te doen via het renderen? Nou ‘gewoon’ met zijn Sony fototoestel op een statief voor het scherm van zijn tv!?! En dat staat er perfect op. Inclusief geluid.

Maar hoe krijgen wij nu dat waarschijnlijk fraaie tijdsbeeld van de veel te vroeg vertrokken in De Groene genoemde Veengrondpoet op Hofstijl? Sonykaartjes corresponderen niet met de iPad attributen. Daar hebben wij thuis (!) heel mooie kabeltjes voor. Ook de in de haast opgevoerde fotocamera in doos op AAA-batterijen is niet echt de oplossing. Jammer dat de video nu op Facebook staat, want daar heb ik weer helemaal niks mee.

Kortland zet door met zijn AAA-gedreven camera, zeg maar vierde generatie, opnemen vanaf het piepkleine Sony-schermpje en met het rumoer van de Opûh Koffie kamer.

One Response to Opûh Koffie lijkt vandaag wel Opûh Data …

  1. HappyHotelier februari 16, 2012 at 10:06 pm #

    Mooi verslag Niek

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag